Ett lokalt företag finns med när det är Pizza Grand Prix i Nordstan i Göteborg på lördag.
De flesta av finalisterna kommer från Göteborg med omnejd men det finns undantag. Ett av dem är är att Imad Chahrour från Restaurang Ölmehus i Reftele är med.
Tolv Finalister har tagits ut efter tips via hemsidan och pizzeriornas egna anmälningar.
– Tävlingen började som en Göteborgstävling men den sista månaden har det strömmat in intresseanmälningar, säger David Smith, Sveriges Pizzabagareförening, ordförande och projektledare.
De tolv finalisterna har tagits ut genom oanmälda hemliga besök. Samma pizza har provsmakats på alla pizzerior för att göra en rättvis bedömning och dels också få en kvalitetsbedömning på grundråvarorna som pizzerian använt.
Finalisterna tävlar med pizzor som innehåller råvaror från havs-, djur- och växtriket.
Bedömningen av pizzorna görs av en namnkunnig jury med bland andra Michel Arvblom, Sveriges Pizzalandslag, 1:a Pizza VM i Las Vegas, Missy Green Världsmästare pizzajonglering samt bloggare på Pizza Magazine PMQ, Tanja Tomic EM-Guld, Hassan Saron SM guld, Tony Gerasovski SM guld, Ali Sharur VM Brons med flera.
David Smith som tog Sverige till finalgruppen i VM i Italien kommer inte att sitta i Juryn.
– Jag ger min plats till Bruno som är en äkta pizzaälskare från Italien och till Mansour från Pizzamaster, säger David.
De tolv finalisterna är följande:
Saber representerar Cyrano från Prinsgatan. GBG
Philip Ay representerar Pizzeria Platån på Eriksberg GBG
Paul representerar Skogshöjdens Pizzeria från Trollhättan
Antonietta representerar Jungfruplatsens Pizzeria GBG
Umit representerar Restaurang Da Vinci GBG
Imad Chahrour Representerar Restaurang Ölmehus från Reftele, Gislaveds kommun
Alex representerar Franco Bruno Boutique GBG
Jonny Yuksel Representerar I Love Pizza Utby GBG
Ugur Representerar Knallens Pizzeria i Borås
Petrut Pruna Representerar Pizzeria Marathon från Malmö
Sixten Rosenfeldt Representerar Restaurang Vapiano GBG
Mike Dimoulios Representerar Pizza Italia från Kalmar.