Nu finns tankar på ett slakteri i Dannäs.
Det är turistföretaget Liljenäs Natur och Fritid och Dannäs säteri som ska utreda förutsättningarna för att tillräckligt många köttproducenter ska gå samman om ett småskaligt slakteri i regionen.
Den långsiktiga planen är att kunna förädla köttet och öppna gårdsbutik med en anställd och leverera till både butiker och restauranger. Förhoppningen är också att man längre fram skall kunna knyta till sig lokala producenter av andra typer av matvaror.
Liljenäs Natur och Fritid och Dannäs säteri skall nu med hjälp av finansiering från Leader Linné undersöka om det finns intresse för att delta i ett nätverk som skall ha som slutmål att bygga ett småskaligt slakteri tillsammans.
Den 20 april bjuder projektet på en första information och inspirationskväll för köttproducenter och yrkesverksamma inom köttförädling med inbjudna inspiratörer och specialister inom området från bland andra Eldrimner och Regional Matkultur. Platsen är Dannäs församlingshem
Nästa steg är att för de som är intresserade ta reda på mer omkring hur man bygger en organisation kring samarbete med hjälp av bland andra LRF och Värnamo Näringsliv samt titta på hur andra gjort i övriga delar av landet.