Värnamo sjukhus är populär bland unga läkare.
Sjukhusen i Västervik och Lidköping delar förstaplatsen i årets AT-ranking. Lycksele lasarett försvarar sin tredjeplats. De senaste två årens etta, Ljungby lasarett, har halkat ned till en delad elfteplats.
Värnamo har kommit in på tio-i-topplistan, nu åtta.
För att hamna i toppen av SYLF – Sveriges Yngre Läkares Förenings – årliga rankning av AT-orter krävs en kort tid mellan läkarexamen och att allmäntjänstgöringen påbörjas, att AT-läkarna har möjlighet att påverka sin arbetssituation och att det kollegiala stödet är starkt.
I botten av listan återfinns i enlighet med tidigare års undersökningar Hässleholms sjukvårdsorganisation, Lasarettet i Enköping och Södersjukhuset.
Nykomlingar på topp-tio-listan är i år Sunderby sjukhus, Visby lasarett, Värnamo sjukhus och Länssjukhuset Ryhov. Gemensamt för AT-orterna på tio-i-topp-listan är att de skattas relativt högt gällande AT-läkarnas möjlighet att påverka sin arbetssituation och att de, med undantag för Sahlgrenska universitetssjukhuset, har en relativt kort väntan mellan examen och att AT påbörjas.
När det gäller de högst placerade AT-orterna med avseende på frågan om det sammanvägda betyget för kirurgiplaceringen så rankar följande tre orter högst i fallande ordning; Värnamo sjukhus, Ljungby lasarett och Länssjukhuset Ryhov. De tre lägst placerade orterna är i stigande ordning Karolinska universitetssjukhuset i Solna, Länssjukhuset i Kalmar och Lasarettet i Enköping.
Visby lasarett, Västerviks sjukhus och Värnamo sjukhus erbjuder enligt AT-läkarna den bästa psykiatriplaceringen och hamnar på första respektive delad andraplats. De tre lägst placerade är i stigande ordning Länssjukhuset i Halmstad, Skånes universitetssjukhus i Malmö och Hässleholms sjukhusorganisation.