Den 5 juni kommer det att lagas mat av OS-deltagare vid Apladalsskolan i Värnamo.
Det svenska skolkockslaget kommer att träna och laga den meny som de tävlar med vid Culinary Olympics, 5–10 oktober 2012 i Erfurt, Tyskland.
Menyn består av
• Klassiska nordiska smaker
• Ärtsoppa med rimmat fläsklägg
• Fänkålsinkokt lax med dillpototto, citrusaioli & apelsin- och rädissallad
• Viltköttbullar med potatis –och palsternacksmos, enbär –och portersås, rårörda lingon och persiljeinlagd gurka
• Timjandoftande kantarellschnitzel med gratäng på majrovor, persiljerot, potatis och västerbottenost
• Ålandspannkaka med sviskonkräm och vispgrädde.
Det svenska laget, Team Swedish School Restaurants består av:
• Michael Bäckman, kökschef på Annerstaskolan i Huddinge. Finalist i SkolmatsGastro 2010 och Guldko-vinnare 2009 för Bästa Matglädjeskola.
• Martin Karlsson, kökschef på Kavelbrogymnasiet. Vinnare av SkolmatsGastro 2010.
• Fredrik Kämpenberg, kökschef på Virginska Skolrestaurangen i Örebro. Blev Årets Stjärnskott på Stora Måltidsdagen 2010.
• Even Bakke, kökschef på Lindåsskolan i Billdal. Vann pris i kategorin Bästa stora skolkök på Stora Måltidsdagen 2010.
• Lyndon McLeod, kökschef Apladalsskolan i Värnamo. Vinnare av årets SkolmatsGastro.
Vinnare av årets SkolmatsGastro, Lyndon McLeod!