Under 24 år som kock på High Chaparall gjorde sig Peter Oskarsson känd som en mycket bra kock. Nu, ett sabbatsår senare har han tagit på sig kockmössan igen. Den här gången som kock på Bowlingmagasinet i Värnamo.
– Jag känner ägarna här sedan tidigare, för 12 år sedan var jag med och utformade köket här i Bowlingmagasinet.
Jag har träffat ägarna till och från genom åren så när jag fick frågan om att börja här så var det inget svårt beslut, berättar Peter Oskarsson.
En av hans huvuduppgifter, vid sidan om köksspisarna blir att locka fler besökare till stället. Precis som med maten så har han ett recept på det.
– Vi ska locka hit folk med genuin och omväxlande husmanskost.
Peter Oskarsson lovar att ingen matgäst ska behöva gå hungrig från hans restaurang.
– Vi satsar mycket på stora köttbitar, den minsta köttbiten vi serverar väger 240 gram, avslöjar han.
Bakom hörnet väntar julbordet och Peter Oskarsson utlovar en hel del spännande maträtter tills dess.
– Jag har egna recept på inlagd sill, dessutom är min paradrätt en inlagd oxfilé, med eget recept.
Så om man känner för att kombinera grillade revben med ett bowlingklot i Värnamo så finns det bara en restaurang med den kombinationen.
Av: Peter Magnusson