20100706 Nyutbildade hundpsykologen Susanne Axelssonb förespråkar belöning i arbetet med hundar DSC_0681

20100706 Nyutbildade hundpsykologen Susanne Axelssonb förespråkar belöning i arbetet med hundar DSC_0681

Skrivet av Susanne Prien
Inga kommentarer än
  1. Linus skriver:

    Stefan, Gunnel, David och Per. Visst måste jag skratta och även hålla med er. Det som ni skriver har väl SAMTLIGA kommunalpolitiker i kommunen tyckt under alla år.
    Har inte KD något nytt att komma med?

  2. Linus skriver:

    Måste nog poängtera ännu en gång att samtliga politiker, oavsett partifärg har jobbat enligt det kd föreslår. Men under gångna mandatperioden har KD varit med och höjt avgiften för många småföretag som jag ansett helt onödiga. Jag tänker bland annat på avgifter för miljö- och hälsoskydd och alkoholtillsyn.

  3. Linus skriver:

    Hoppsan här blev det rikspolitik av Stefan. KD:s inlägg handlade om hur kommunens företag kan utvecklas. Stefan kan du peka på en enda fråga här i kommunen när det gäller företagsutveckling om S eller V har haft någon annan åsikt än alliansen. Har följt kommunpolitiken sedan 1978 och vet att ALLA politiker har jobbat för ett aktivt näringsliv här i kommunen, allt från Ture i Klevshult (M) till Lasse Stark (V)

  4. Kenth Williamsson skriver:

    Stefan: Jag tycker att det är märkligt att när det uppstår en stor internationell fordonskris i stora delar av världen, och som är så viktig och berör så många företag och anställda i GGVV området och Sverige så vägrar ni att stötta denna bransch.

    2008 arbetade 11 400 med hushållsnära tjänster. De flesta av dem skulle göra det även utan bidrag. Men det känns märkligt att KD tycker att fordonsindustrin inte är lika viktig som att gå ut med andras hundar eller städa andras golv. Frisörer, kemtvättar, cateringföretag, skönhetssalonger m.m är exempel på företag som inte får göra skatteavdrag. Att ensidigt gynna en del av tjänstebranschen känns inte rätt.

    Dessutom är det främst personer med höga inkomster som utnyttjar bidraget. Frågan är om skattebetalarna ska subventionera välbeställda i samhället? För de med låga inkomster är det bara att betala men de får inget tillbaks. Vi sossar vill istället utvidga rot och införa ett statligt investeringsstöd för bostäder. För detta finns ett behov och det skapar många jobb.

    Det är riktigt att vi tar bort den lägre arbetsgivaravgiften för unga eftersom det är ett ineffektivt sätt att ge ungdomar jobb istället avskaffar vi arbetsgivaravgiften helt för arbetslösa ungdomar. Det har större effekt. Totalt har vi ett sysselsättningspaket på 100 000 platser i jobb och utbildning.

    Att vi tycker illa om företag som tjänar pengar är billig retorik i klassisk Ottosson anda. Med en rekordhög arbetslöshet och många företag som gått i konkurs så rekommenderar jag en lite lägre profil i ämnet. Tvärtom har det visat sig att många företag gått bra och varit framgångsrika under våra regeringsperioder. Alliansföreträdares uttalande om att det inte går att sälja bilar (SAAB) som ingen vill ha visar däremot med tydlighet att det saknas kunskap om hur viktig vår industri är för Sverige.

Posta en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Relaterade nyheter