Bredaryds Wärdshus lanserar i höst en helt ny ölsort i samarbete med Rudenstams i Huskvarna.
– Ja, Bredaryds Wärdshus bryggerisamarbete med Rudenstams har gett frukt, säger Helena Hugo, vd och krögare vid värdshuset.
.
Till hösten kommer denn champagneliknande äppelöl att lanseras i samband med att Bredaryds Wärdshus firar jubileét av plankstek nummer 200.000.
Ambitionen med det nya samarbetet och den nya ölsorten innebär att företaget ökar produktionen från 5.000 liter till 10.000 liter årligen. Produktionsökningen är möjlig då man rekryterat ytterligare tre personer
till verksamheten.
– Bredaryds Wärdshus brygger idag tolv olika sorters öl som endast saluförs i Wärdshusets egna restaurang. Samarbetet kring den nya fruktölen har skett under ett års tid och ölen kommer att bryggas med två olika alkoholstyrkor. En alkoholstarkare variant för restaurangen samt en med lägre alkoholhalt möjlig för gästerna att köpa med hem. Årligen kommer runt 6.000 personer för att delta i de öl– och whiskyprovningar som arrangeras av Bredaryds Wärdshus, berättar Helena Hugo.
Wärdshuset i Bredaryd förknippas ofta med öl. Pressbild