De gjorde sabotaget

 

En grupp som kallar sig ”För minkarna på Djurens Dag/ DBF” berättar nu att det är de som ligger bakom sabotaget mot en minkfarm i Skillingaryd i går morse.
Bakom DBF lär stå Djurens Befrielsefront. Det är en organisation som är känd för brott av allehanda slag, främst attacker mot pälshandeln.

Så här lyder organisationens brev:

”Natten till den 4 oktober släpptes samtliga 20.000 minkar ut från en pälsfarm utanför Skillingaryd. Trots att de flesta svenskar är emot pälsdjursuppfödning, sitter just nu 1,4 miljoner djur instängda i burar. Detta sker i strid mot svensk djurskyddslagstiftning, men med tyst acceptans från en handlingsförlamad regering.

Vårt agerande i natt är en reaktion mot en näring som inte respekterar lag, demokrati och djuromsorg.

Det finns idag en vild population av minkar i Sverige, som alla ursprungligen kommer från pälsdjursuppfödningen. Det är bevisat att djur som fötts upp i fångenskap, kunnat återanpassa sig till ett liv i frihet då de fått chansen. En del blir infångade, några kanske överkörda av bilar. Det är inget vi önskar någon av dem, men för dem som tar sig undan, betyder det här allt.

Vårt mål är att farmen stänger och att burarna förblir tomma. För alltid. För minkarna på Djurens Dag / DBF”

Läs mer om:
21 kommentarer
  1. Emma skriver:

    Stackars folk som tror att de gör gott när de bara skapar lidande och Bengt slutar ju inte med sin farm. Jag var inte så för farmen tidigare men nu stöder jag den helhjärtat. Finge jag tag på dessa ligister vet jag inte vad jag skulle ta mig till. Kämpa på Bengt!

  2. Linus skriver:

    Vilka idioter. Antar att de även tillhör våldsvänster och tycker ibland för omväxlings skull det var rolig att första för hårt arbetande svenskar. Alltså samma pack som brukar kasta sten på polisen och kalla de för fascister.

    Personligen kan jag också tycka det är avla fram djur bara för deras päls skull men eftersom de bevisligen finns en efter fråga på minkpäls så varför inte. Det är ju bättre att de ger jobb och skattepengar här, en att det flytta något asiatiskt land

  3. Peter skriver:

    Dessa ligister…blir bara så arg. Det är väl en massa snorungar, anarkister som inte lärt sig nåt vett hemifrån

  4. Linus skriver:

    Vilka idioter. Antar att de även tillhör våldsvänster och tycker ibland för omväxlings skull det var rolig att förstöra för hårt arbetande svenskar. Alltså samma pack som brukar kasta sten på polisen och kalla de för fascister.

    Personligen kan jag också tycka det är avla fram djur bara för deras päls skull men eftersom de bevisligen finns en efterfrågan på minkpäls så varför inte. Det är ju bättre att de ger jobb och skattepengar här, än att det flytta något asiatiskt land

  5. Från Åker skriver:

    Jag har ingen dator men hört att det skrivs här och måste bara få uttrycka min ilska mot dem som släppt ut minkarna. Tack redaktionen som gjort undantag och tagit emot detta på telefon.

  6. Djurvän skriver:

    Vad ska man säga – och de ska kalla sig djurvänner. Pyttsan, de vill bara förstöra. Ligister. Hoppas de åker dit och får betala skadorna i resten av sina liv.

  7. Hans k skriver:

    Instämmer.Visst kan man vara emot minkfarmer, men detta är djurplågeri.

  8. För djurens rätt skriver:

    Rätt för djuren är att minkfarmarna följer lagen och länsstyrelsen eller vem som kontrollerar har inte funnit några fel. Förstör inte för enskilda så här. Ni som kallar er djurvänner har inte en hjärncell kvar. Stackars er. Ni måste ha tråkiga liv

  9. Sunt förnuft skriver:

    Man kan ju tycka vad man vill om pälsnäringen men det som gjordes nu ger ju bara motsatt effekt mot vad de vill uppnå. Hur dum får man vara? Ett kok stryk skulle de lymlarna ha!

  10. Minkvän skriver:

    Ok, jag tycker om minkarna och fattar inte hur man kan göra så här. Jag tycker precis som nån annan skrev att nu blir det sympatier för uppfödaren i stället. Stå på dig! alla jag känner talar om det här o alla stöttar dig

  11. Anne skriver:

    Det är självklart synd och idiotiskt att minkar blir utsläppta i frihet när de aldrig lärt sig hur de ska överleva på egen hand. MEN vem — behöver päls? Helt ärligt!? Att ha levande varelse i bur som masslaktas för att vi människor ska få något varm om halsen?! Ull är bra. Sticka en halsduk!
    Tycker inte ett dugg synd om de som drabbas av dessa utsläpp, pälsnäringen bör och ska enligt min mening avvecklas. Men det lär inte ske över en natt! Tycker inte heller om de som släppte ut dem, med tanke på att minkarna inte kan klara sig, men jag förstår och håller med deras resonemang.

  12. Bumsebruden skriver:

    ”Vårt agerande i natt är en reaktion mot en näring som inte respekterar lag, demokrati och djuromsorg”.

    Och ni själva då..? Tycker ni att ni respekterar lag och demokrati??!
    Vad blir nästa steg i ert agerande mot medborgare som bedriver verksamheter som NI inte samtycker med? Ska ni börja bränna ner tobakshandlar där det säljs cigg till minderåriga och slå sönder skyltfönster i matbutiker som säljer alkoholdrycker till minderåriga?

    Sveriges demokrati och lagar är skapade för att följas, men det är INTE upp till någon annan än Polisen och domstolarna att bedöma när ett brott begåtts eller utdela straff för det!! Hur tror ni att vårt samhälle skulle se ut om alla tog lagen i egna händer och saboterade för alla som vi inte tycker följer lagarna?!

    Nä, tänk ett steg längre och ägna er åt lagliga åtgärder istället. Det finns mycket man som grupp KAN och FÅR göra om man vill framföra en åsikt. Vi har faktiskt – tro det eller ej – ÅSIKTSFRIHET i det här landet!!!
    Utnyttja den istället!

  13. JL skriver:

    Intressant att se stödet för ägaren Bengt, men om det handlar om en bransch som inte längre finns kvar om tio år (nästa gång det blir rödgrönt så försvinner den …och vem vet, den kanske försvinner även under Alliansen), så kan man ju undra om det är en björntjänst att uppmuntra till fortsatt verksamhet istället för att försöka uppmuntra till alternativa försörjningsmöjligheter. Ägna gärna en tanke åt de inspärrade djuren också, jag tycker de är varda en stor dos medlidande.

  14. eva skriver:

    vad kommer hända med minkarna de fångat in tror ni? Svaret är att de alla kommer långsamt och plågsamt kvävas ihjäl i en gaskammare för att bli päls om två månader. Det kanske hade varit värt att nämna samtidigt som Montelius orerar över att han ser nåt tiotal överkörda minkar på vägen. Jämför det med de 20000 som gasas ihjäl varje år på farmen. ni som skriver här. Att ni inte skäms!

  15. Birgitta Edlund skriver:

    Tänk att det finns sådana som kan tänka sej att hålla djur i bur och under vidriga förhållande. Förstår inte det. Jag trodde människan var mer intelligent än så.Uppfödning av djur för pälsens skull skall förbjudas omgående.Ni som tycker synd om Bengt och alla andra uppfödare, tänk ett steg till, om det skulle va Ni som satt i buren. Skulle Ni vilja leva så, trampa i er egen avföring ”springa” på nätgaller hela tiden, knappt plats att vända er på och för att fördriva tiden knapra lite på armar och ben. Nä, fy fan för uppfödning. OM man nu måste idka uppfödning för pälsens skull så bygg STORA inhägnader där dom kan springa fritt, djuren blir lyckligare, friskare och får leva ett ”normalt” liv dessutom till pälsuppfödarens glädje så blir pälsen kraftigare och glansigare, vilket borde generera i mer pengar och det tror jag inte någon uppfödare tackar nej till. Ge djuren ett MYCKET bättre liv så är det ingen som försöker ”rädda” dom heller.

  16. Micke skriver:

    Ni som gnäller på minknäringen och annat….. Vad har ni på er själva för kläder. Vad smetar ni in er med för krämer. Vad äter ni. Ska vi släppa alla kreatur fria så de inte behöver stå inne också, eller!!!. Ni är så patetiskt dumma så det finns inte.

  17. Mikael skriver:

    Detta skrivs med ironi … Jl ,, vad säger du ?? ska vi ta och bränna ner lite fängelser med här i Sverige?? Enligt vissa så är det ju synd om dom som sitter i bur och sverige är ju grymma som spärrar in folk på detta vis.. bryter säkert mot någon Genevekommision.. Vi kan ju säkert hitta på något klatchigt namn till denna grupp och tro att vi får sympatier av folk..

  18. Peppe skriver:

    Nej eva, vi skäms inte! Raljera du och ljug bäst du vill om hur få minkar som körts över och dött en plågsam död i frihet. Den som utför den har typen av terroraktioner gör det bevisligen inte för djurens bästa. Vill man ändra lagar är det lagliga metoder, såsom opinionsbildning mm som gäller. Terror ger motsatt effekt, vilket vilken normalbegåvad person som helst begriper. Jag personligen tycker gott att vi klarar oss utan pälsdjursuppfödning men tills dess att det blir olagligt får man opinionsbilda och påverka inom lagens ramar.

  19. peter skriver:

    vilka nötter, tänker på djuren jaja dom tycker ju lite djur klarar sej jo det är sant men alla andra då som blir mos på vägbanan eller svälter ihjäl pga dom ej finner mat som vilda kan så djur vänner är dom defonitivt inte. bara djur misshandlare som kallar sej djurens befrielsefront för nu om inte lider djuren .

  20. Anna skriver:

    Minkar klarar sig i naturen! Det visar den miljon minkar som redan finns i Sveriges fauna, och det visar forskning som säger att det krävs betydligt mer än 70 år i fångenskap för att en ras ska bli domesticerad. Vissa kommer bli överkörda, men de som blir infångade kommer dö om en månad i en gaskammare.
    ”Micke”- jag är övertygad om att de som hyser så stor sympati för minkar även ser till att inte bära djurtestat smink och inte äta animaliskt.
    ”Minkpäls”- päls är allt annat än miljövänligt. För att pälsen ska hålla sig och inte brytas ner bearbetas den med kemikalier, och minkarna ges mediciner som med avföringen kontaminerar naturen kring farmen.

  21. Frågade skriver:

    Jo visst, inte för att jag är för pälsdjursuppfödning, men att släppa ut dem i tusentals så de äter upp en liten oskylding kattunge som ligger i sin låda och sover, eller biter ihjäl höns och andra smådjur. Då kan jag inte begripa hur man anser sig vara djurvän.

Posta en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Relaterade nyheter

Så här gör du för att komma in på vår nya sida

08:50 | Har du hamnat på denna sida så ska du givetvis besöka vår nya sida i stället …. http://värnamo.nu Fungerar… Läs mer

Nu byter vi till nya sidor

10:11 | Framåt lunchtid måndag räknar vi med att göra en flytt till våra nya tidning som framför allt är mobilanpassad…. Läs mer

Fredriksson och Bredow i Värnamo

09:03 | I kväll blir det världspremiär i Värnamo. För första gången kommer det att bjudas på högläsning ur Katarina… Läs mer

Körförbud, narkotikabrott med mera

10:17 | Här följer fler polisnotiser från Värnamo.

Senaste polisnotiserna

10:01 | Här följer de senaste polisnotiserna från Värnamo med omnejd.

Planerar för ny station i Värnamo

08:49 | Om den nya höghastighetsbanan Europabanan kommer passera Värnamo så är det inte säkert att det blir någon station… Läs mer

Bildspel: Rusken runt lockade…

20:04 | I dag har det varit andra dagen av två i arrangemanget Rusken runt.

Mordmisstänkta är släppta

18:47 | De två män som varit anhållna och misstänkta för brottet mord/dråp i Kärda har släppts av jouråklagaren. Beslutet om att… Läs mer

Tånnödagen modell 2015

13:06 | Tånnödagen har firats i många år nu och i går lördag var det dags igen.

Traktorer lockade i Nydala

10:04 | Vi berättade i går om traktorinvasion och mycket mer i samband med Rusken runt.

Mordmisstänkta är 20 och 40 år

09:15 | De två män som är anhållna misstänkta för gårdagens mord i Kärda är födda på 1970-talet och 1990-talet… Läs mer

Hade narkotika i bostaden

09:09 | Strax efter midnatt hittade polisen misstänkt narkotika hemma hos en 40-årig Värnamoman. Polisen hade påträffat honom på stan… Läs mer

Västkust mellan Morups Tånge och Stensjöstrand i Halland

21:52 | Vår natur-och kulturkrönikör Dan Damberg har besökt Västkusten.

Låg på restauranganggolvet…

20:46 | En polispatrull kallades i kväll till en restaurang i centrala Värnamo eftersom en man hade lagt sig på… Läs mer

Brand i container i Värnamo

17:22 | Räddningstjänsten har fått larm o men brand i en container på Ingelundsvägen Vid Volvo och Peltor i Värnamo.

Folkfest för Rusken runt

13:05 | Runt sjön Rusken råder det just ny full aktivitet i varenda buske och vrå. Rusken runt bjuder som… Läs mer

50-årig man mördad i Kärda

11:34 | En man i 50-årsåldern är påträffad död i Kärda. Förundersökning om mord eller dråp är inledd. Flera personer är… Läs mer

Bowling mot cancer

10:11 | Bowlinghallarna runt om i landet går nu samman i kampen mot cancer. I Värnamo arrangerar Bowlingmagasinet söndagen den… Läs mer

Trafikolycka – sex personer inblandade

09:53 | Klockan 09.37 fick SOS larm om en trafikolycka på riksväg 27 mellan Bredaryd-Forsheda med två fordon som det var… Läs mer

Långa ögonfransar hos Sandra

17:36 | Ovanligt många kvinnor i Värnamo promenerar omkring med tjusiga ögonfransar. Nu finns det en förklaring till detta.

Länets psykvård bäst på tillgänglighet

09:16 | Psykiatrin i Jönköpings län är bäst i landet när det gäller tillgänglighet. I Värnamo fick 100 procent av… Läs mer

Skickades hem från akuten med hjärnblödning

08:52 | En ung kvinna skickades hem från sjukhuset i Värnamo med medicin mot kramper. Men sjukhusets läkare hade missbedömt… Läs mer

Sprutar in lim i nyckelhål

08:48 | De senaste dagarna har ett par boende på Nygatan i Värnamo drabbats av ett de inte kunnat ta… Läs mer

Stannade inte för barn – fick böta

08:46 | Polisen hade i går morse en kontroll vid Borbackaskolan i Bor och noterade då att en bilist körde… Läs mer

Bestulen på ny båtmotor

08:46 | En 40-årig Rydaholmsman blev mellan 26–27 augusti bestulen på sin nya båtmotor värd 23 000 kronor som förvarades… Läs mer

Sprang från brottsplatsen

08:45 | ICA Kvantum drabbades vid 20-tiden i går kväll av en stöld av smink. Personal observerade en man som… Läs mer

Stulen mobil kunde spåras

08:42 | En tysk kvinna förlorade sin mobiltelefon Iphone när hon var på Statoil på Växjövägen i Värnamo. Telefonen har… Läs mer

Stölder och misshandel

08:36 | Ett axplock ur polisanmälningar.

Centern debatterar öppna landskap

08:13 | Centerpartiet i Värnamo kommun har sänt oss en insändare där ämnet öppna landskap tas upp. Här kommer den… Läs mer

Ledigt jobb som säljare

20:57 | Nevotex i Nässjö söker via Codeq säljare till möbelbranschen. Läs mer på vår jobbsida.