IFK behöver bygga om

Det kostar att ligga på topp för IFK Värnamo och nu kommer Finnvedsvallen att få byggas om för sju miljoner kronor inför uppgången till Superettan.

Det är i alla fall ett förslag tekniska nämnden lagt inför uppgången till superettan, enligt SR Jönköping.

Det finns flera förbättringar som behöver göras när det gäller IFK Värnamos hemarena  Finnvedsvallen. Bland annat behöver man se över den direktverkande elen som idag används i omklädningsrummen och andra utrymmen vilket är tänkt att bytas ut till fjärrvärme och solpaneler.

Men på det hela taget behöver man utreda ett helt nytt arenabygge som behöver stå klart redan till våren.

Läs mer om:
Skrivet av Susanne Prien
11 kommentarer
  1. Erik skriver:

    Skapa inte samma problem som i Halmstad. Där naglare man sig fast att Örjans Vall ligger vackert nära Nissan. I Värnamo ligger Finnvedsvallen nära Lagan.
    Det ärallnmänt känt att Finnvedsvallen har en problemgräsmatta. Det blir alltid sen säsongsstart.
    Alltså är Finnvdesvallen inget altenativ för en halvdan renovering eller helrenovering.
    Byt bort hela Finnvedsvallen till ett privat entreprenör mot att de bygger en ny arena på förslagsvis Ljusseveka alernativt söder om Vandalorum eller utmed Malmövägen mitt emot Jetmacken. En arena med konstgräs så man kan ha seriepremiär redan i första aprilveckan. Det går inte på Finnvdesvallen.
    Entreprenören skulle sedan kunna bygga attraktiva bostadsrätter på området där Finnvdesvallen och på omkringliggande onråden på bägge sidor om Lagan.
    Sedan kan entreprenören överlämna den nya arenen till kommunen.

  2. David skriver:

    Det är väl ganska självklart att Finnvedsvallen får fortsätta vara en friidrottsarena med tusen sittplatser, och att fotbollen får hitta något finare.

    Smäll upp två långsidesläktare (inkl omklädningsrum och annat nödvändigt) vid konstgräset på Ljusseveka. Där finns ju dessutom utrymme för expansion, vilket absolut inte är fallet med Finnvedsvallen, som är en dålig arena och ännu sämre placerad.

  3. ISSAL skriver:

    Lagen i kommunen är i stort behov av ytterligare en konstgräsplan trots att vi är bortskämda med två planer redan. Ska alla våra lag i kommunen kunna bedriva bra träningar och utveckla barn, ungdomar och seniorer åt rätt håll så är man i stort behov av detta. Därav perfekt att bygga en ny konstgräsarena där IFK Värnamo kan hålla till och resten av lagen delar på de andra två planerna.
    Att lägga en konstgräsplan i Rydaholm gynnar inte många klubbar utan den måste ligga runt Värnamo där fler klubbar får användning av den.
    Med tanke på IFK Värnamos intåg i Superettan, Finnvedsvallens dåliga skick och behovet av en konstgräsplan till så är alternativet självklart, en ny arena!

    Dax att tänka efter Värnamo Kommun!

    David Issal
    Hånger IF

  4. Henke skriver:

    Dax att satsa på en ny arena. Ombyggnad blir ofta dubbelt så dyrt pga alla okända faktorer som finns vid en ombyggnad. Resultatet blir att ingen blir riktigt nöjd varken brukare, beställare eller förvaltare.

  5. Ivan Vasilj skriver:

    Hej Issal,
    Självklart ska kommunen satsa på IFK Värnamo och en ny arena till dom, dock borde det ena inte utesluta det andra. Kommunen vet vilka som står först i kön. Det vi i Rydaholm kämpat för i flera års tid ska inte raderas bara för IFK går upp i superettan. Ni i Hånger har ju en egen grusplan, precis som i Bredaryd, Bor, Forsheda, vi har ingenting, en 7 manna grusplan vid skolan är det som finns. Du borde tänka längre än vid dina egna intressen (det som är bekvämast). Om vi kan åka till Värnamo så ska väl fotbollsspelare från Bor, Horda och även för den delen från Hånger eller Värnamo, kunna åka ut till Rydaholm. Och om du inte visste så ligger Rydaholm i Värnamo kommun så det är ”runt Värnamo” .
    Lycka till IFK i Superettan.

  6. Karin Malmsten skriver:

    Fast nu är det nog missförstått vad vi sa på radion ….

    De sju miljonerna är t ex för att lägga fjärrvärme och spara pengar på den direktverkande el som idag värmer upp på Finnvedsvallen. Samtidigt ska energieffektiviseras t ex med närvaroljus i omklädningsrumemen så det bara lyser när någon är där. Göra läktaren handikappvänlig och renovera omklädningsrummen. För alla som använder Finnvedsvallen.
    Finnvedsvallen måste ju få dispens från fotbollsförbundet för första året i superettan. så en del beror nog på det.

    SAMTIDIGT påbörjas nu en en utredning om en arena för IFK Värnamos behov i Superettan.

  7. Issal skriver:

    Hej Ivan!

    Vi kan väl börja med det du säger att jag är en person som bara värnar om mina egna intressen.
    Helt fel Ivan, jag är inte sådan till naturen.
    Jag ser det mest logiska i det hela, en tredje konstgräsplan ska ligga där den gynnar flest lag geografiskt. Och då menar jag ungdomsverksamhet, dam och herrfotboll.

    Istället för att rusta upp Finnvedvallen halvdant och sen bygga en konstgräsplan i Rydaholm så borde man lägga alla dessa pengar på en ny konstgräs Arena med bättre förutsättningar för både utbyggnads- och parkeringsmöjligheter. Detta känns logiskt för mig!

    Att ni i Rydaholm har usla träningsmöjligheter på vinter/vår är givetvis inte bra och något jag hoppas blir bättre. Men ska Kommunen stoppa in mycket pengar i det projektet så ska man tänka på detta jag nämner här.

    Jag har också tittat på möjligheterna till en liten konstgräsplan i Hånger som ska gynna skola, dagis och fotbollsföreningar men försöker då få ihop det mesta av det kapitalet på annat håll och har tänkt att kommunen ska stå för en del.
    Men nu i detta läget där IFK Värnamo gick upp i superettan och det diskuteras en ny arena så ska självklart målet vara att gynna så många lag som möjligt i alla åldrar och kön och därför blir min röst på en ny Arena i Värnamo med konstgräs.

    Mvh David Issal
    Hånger IF

  8. Ivan Vasilj skriver:

    Först och främst Issal så ska detta inte bli en fråga om att det är konstgräs i Rydaholm mot Arena i Värnamo, som jag nämnde så hoppas jag de bygger en Arena i Värnamo.

    IFK är väl värda en Arena efter att legat i eliten så länge, eller? Det var inte längesen det var minus i kassan, tänkvärt i all hybris. Det är stort det man gjort, men man ska väl bevisa att man kan hålla sig där? Tänk så åker man ur 2011 och så står man där med ett ”normalt” IFK lag 2012 och så är det vips 200 personer på en Arena mot Torslanda 2012, med en Arena för 5000 personer. Men förstå mig rätt jag älskar fotboll och jag har inget emot att kommunen bygger det som gör fotbollen starkare, men det gäller tänka till först där också. Bygg en Arena i Hånger också om pengar finns inget mig emot.

    Till det andra så har ju du ingen som helst aning om vilket arbete som lagts senaste 6-7 åren i Rydaholm och detta projekt, vad vet du om vad vi i Rydaholm ska bidra med vid ett ev bygge, kontra vad kommunen ska hjälpa till med? Jag kan lova dig att vår konstgräsplan kommer bli den överlägset billigaste planen i kommunen! Det är verkligen RGoIF´s tur nu, som jag nämnt så har ni grusplan, Forsheda, Bredaryd och Bor, om jag inte minns helt fel så har Bor rätt nya omklädningsrum/klubbhus också. Jag kan visa dig hur vi har det i Rydaholm närsom, säg bara till.

    Hade allt ”centraliserats” vilket du vill så hade vi likaväl kunnat flytta hela Horda/Rydaholm till Värnamo, det är ju mest ekonomiskt, sen är det ju en annan fråga om ni vill ha oss där. När kommunen skickar ut folk med lite svårigheter i livet till Rydaholm så går det bra, då är inte ”centraliseringen” så viktig, men det är närmare till sjukhuset el polishuset för de personerna i Värnamo än Rydaholm, också tänkvärt.

    Konstgräsfrågan brinner i Rydaholm, det är akut med bättre förusättningar, och kommunen har gått ut med att det ska bli en plan (klar 2011?), och vi ser verkligen fram emot bättre förutsättningar för Rydaholm, Horda och Bor, det är rätt många lag, senior, dam, pojk/flick lag som kan träna , samtidigt så lättar trycket i Värnamo och det ger mer plats för lagen där.

  9. Peter S skriver:

    Lämna kommunen utanför och låt IFK Värnamo tillsammans med sponsorer bygga eller renovera arenan, så kan kommunen uppfylla små klubbarnas önskningar.

  10. Issal skriver:

    Ivan, det du skriver om att man ska tänka till även med en Arena i Värnamo är ju givetvis helt rätt.

    Sen nämner du att jag inte vet vilket jobb ni lagt ner och visst, jag vet inte exakt vilket jobb just ni lagt ner men kan helt klart föreställa mig då jag själv jobbat flera år aktivt för Hånger IF och vet vad som krävs när det gäller ideellt arbete.
    Att sen jag inte vet vilka pengar det handlar om från kommunen är väl hela frågan egentligen, jag skrev innan att handlar det om stora summor ska man tänka över var pengarna gör mest nytta.

    Sen kommer det är med att jag vill att allt ska ”centraliseras”. Var kom det ifrån?
    Pratar vi inte om var en tredje konstgräsplan ska ligga och att jag tycker den ska ligga där den gör mest nytta för kommunens pengar.
    Håll dig till det vi diskuterar och blanda inte in andra samhällsproblem i det här är du snäll.

    Jag avslutar denna diskussion med att säga att jag verkligen inte har något emot Rydaholm och era visioner.
    Jag är imponerad av vad ni presterat med klubben och ni har visat vad små klubbar kan klara om människor runt klubben hjälper till.

    David Issal
    Hånger IF

  11. moget skriver:

    herregud! värnamo har äntligen fått ett elitlag och det kommer gynna alla föreningar runt om så sluta vara så småsinta!!

Posta en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Relaterade nyheter

Så här gör du för att komma in på vår nya sida

08:50 | Har du hamnat på denna sida så ska du givetvis besöka vår nya sida i stället …. http://värnamo.nu Fungerar… Läs mer

Nu byter vi till nya sidor

10:11 | Framåt lunchtid måndag räknar vi med att göra en flytt till våra nya tidning som framför allt är mobilanpassad…. Läs mer

Fredriksson och Bredow i Värnamo

09:03 | I kväll blir det världspremiär i Värnamo. För första gången kommer det att bjudas på högläsning ur Katarina… Läs mer

Körförbud, narkotikabrott med mera

10:17 | Här följer fler polisnotiser från Värnamo.

Senaste polisnotiserna

10:01 | Här följer de senaste polisnotiserna från Värnamo med omnejd.

Planerar för ny station i Värnamo

08:49 | Om den nya höghastighetsbanan Europabanan kommer passera Värnamo så är det inte säkert att det blir någon station… Läs mer

Bildspel: Rusken runt lockade…

20:04 | I dag har det varit andra dagen av två i arrangemanget Rusken runt.

Mordmisstänkta är släppta

18:47 | De två män som varit anhållna och misstänkta för brottet mord/dråp i Kärda har släppts av jouråklagaren. Beslutet om att… Läs mer

Tånnödagen modell 2015

13:06 | Tånnödagen har firats i många år nu och i går lördag var det dags igen.

Traktorer lockade i Nydala

10:04 | Vi berättade i går om traktorinvasion och mycket mer i samband med Rusken runt.

Mordmisstänkta är 20 och 40 år

09:15 | De två män som är anhållna misstänkta för gårdagens mord i Kärda är födda på 1970-talet och 1990-talet… Läs mer

Hade narkotika i bostaden

09:09 | Strax efter midnatt hittade polisen misstänkt narkotika hemma hos en 40-årig Värnamoman. Polisen hade påträffat honom på stan… Läs mer

Västkust mellan Morups Tånge och Stensjöstrand i Halland

21:52 | Vår natur-och kulturkrönikör Dan Damberg har besökt Västkusten.

Låg på restauranganggolvet…

20:46 | En polispatrull kallades i kväll till en restaurang i centrala Värnamo eftersom en man hade lagt sig på… Läs mer

Brand i container i Värnamo

17:22 | Räddningstjänsten har fått larm o men brand i en container på Ingelundsvägen Vid Volvo och Peltor i Värnamo.

Folkfest för Rusken runt

13:05 | Runt sjön Rusken råder det just ny full aktivitet i varenda buske och vrå. Rusken runt bjuder som… Läs mer

50-årig man mördad i Kärda

11:34 | En man i 50-årsåldern är påträffad död i Kärda. Förundersökning om mord eller dråp är inledd. Flera personer är… Läs mer

Bowling mot cancer

10:11 | Bowlinghallarna runt om i landet går nu samman i kampen mot cancer. I Värnamo arrangerar Bowlingmagasinet söndagen den… Läs mer

Trafikolycka – sex personer inblandade

09:53 | Klockan 09.37 fick SOS larm om en trafikolycka på riksväg 27 mellan Bredaryd-Forsheda med två fordon som det var… Läs mer

Långa ögonfransar hos Sandra

17:36 | Ovanligt många kvinnor i Värnamo promenerar omkring med tjusiga ögonfransar. Nu finns det en förklaring till detta.

Länets psykvård bäst på tillgänglighet

09:16 | Psykiatrin i Jönköpings län är bäst i landet när det gäller tillgänglighet. I Värnamo fick 100 procent av… Läs mer

Skickades hem från akuten med hjärnblödning

08:52 | En ung kvinna skickades hem från sjukhuset i Värnamo med medicin mot kramper. Men sjukhusets läkare hade missbedömt… Läs mer

Sprutar in lim i nyckelhål

08:48 | De senaste dagarna har ett par boende på Nygatan i Värnamo drabbats av ett de inte kunnat ta… Läs mer

Stannade inte för barn – fick böta

08:46 | Polisen hade i går morse en kontroll vid Borbackaskolan i Bor och noterade då att en bilist körde… Läs mer

Bestulen på ny båtmotor

08:46 | En 40-årig Rydaholmsman blev mellan 26–27 augusti bestulen på sin nya båtmotor värd 23 000 kronor som förvarades… Läs mer

Sprang från brottsplatsen

08:45 | ICA Kvantum drabbades vid 20-tiden i går kväll av en stöld av smink. Personal observerade en man som… Läs mer

Stulen mobil kunde spåras

08:42 | En tysk kvinna förlorade sin mobiltelefon Iphone när hon var på Statoil på Växjövägen i Värnamo. Telefonen har… Läs mer

Stölder och misshandel

08:36 | Ett axplock ur polisanmälningar.

Centern debatterar öppna landskap

08:13 | Centerpartiet i Värnamo kommun har sänt oss en insändare där ämnet öppna landskap tas upp. Här kommer den… Läs mer

Ledigt jobb som säljare

20:57 | Nevotex i Nässjö söker via Codeq säljare till möbelbranschen. Läs mer på vår jobbsida.