Katarina blev hotad

Skillingaryd Nu och Värnamo var första tidning som berättade om Katarina von Bredows tankar på att lämna Hjortsberga på grund av främlingsfientlighet.

Sedan dess har hon hotats på en rad olika sätt och hennes dator har kraschat på grund av mängder med e-post och genomgående är det främlingsfientligt sådant. Bland annat genom ett bokbål:

– Det utvecklades till något som lät som en jättelik brasa på torget någonstans. Faktum är att jag inte vet exakt var det var eller hur många böcker som brändes, eller om personen som skrev till mig bara ville skrämmas. Han talade i alla fall om att jag är en idiot och mina böcker skulle omgående brännas offentligt av honom och hans vänner, skriver författarinnan på Facebook.

Hon fortätter:
– Någon är ute och eldar upp mina böcker i ett bokbål i protest mot mig. Om någon som läser det här till äventyrs skulle vara på väg till bålet; lägg böckerna i pappersåtervinningen istället. Eller måste inte Sverigedemokrater ta ansvar för miljön heller – lika lite som för människorna på planeten vi bor på?

Katarina betonar att hon fått mycket stort stöd av vänner runt om i landet.

141003_katarina_von_bredow

8 kommentarer
 1. invandrare skriver:

  Det är mycket färre kommentarer i detta läge. Många skrev inlägg när man försvarade SD-s demokratiska anda och påstod att SD hade inget med odemokratiska krafter att göra. Nu är det upp till bevis. Men det finns inga eftersom nationalismen skapar hatet och se vad som händer när man tänker annorlunda. Länderna där nationalister kommer till makten blev inget annat än diktaturer. SD-s språk är inget annat än järnrör och hat.

 2. matto skriver:

  Det räcker väl att ni skriver …

 3. Svensk skriver:

  Stå på dig, Katarina! Detta visar bara att SD står för hat och facism!

 4. John Karlsson skriver:

  Innan jag säger något så vill jag säga att du lyfter fram en hel del vettiga argument varför du inte tycker om SD som parti. Sen en del saker du skriver är väldigt grovt generaliserat.

  Med detta sagt så tycker jag att det är en aning naivt att tro att folk inte skulle kritisera dig eller bli upprörda över det du skriver. För denna text får det att låta som du är förvånad?

  Jag ser det ”bokbål” du berättar om som ett avståndstagande från dig. Mycket likt det avståndstagande du just gjort från folk som röstade på SD.

  Att din dator kraschat på grund av ”mängder av e-post” har jag väldigt svårt att tro på, såvida du inte tar emot mailen i en brödrost.

  Om du nu undrar vad jag röstar på så röstade jag på Moderaterna, men jag ser inte ner på varken vänsterpartister eller SDare för det.

 5. mikael skriver:

  Johan Carlsson du har en bra inställning,man skall inte se ner på något parti. SD har en vettig politik så som värna om dom gamla, bättre rättsväsende, dom invandrare som sköter sig är välkomna i detta land. Inte är dom nazister. Det är historia här i Sverige,
  röstade själv på sossarna

 6. Kontrolltanten skriver:

  Känns mer som att hennes stjärna har dalat vad det gäller skrivandet och nu griper man halmstrå för att synas i media och vad är då inte bättre än att beblanda sig med ord som rasism, fientlighet och SD.

  Vips så är man på toppen och omtyckt av en liten skara ryggdunkare.

  Konstigt nog gör man skillnad på folk och folk när det handlar om SD men i övrigt får man inte göra skillnad på något. Har inte alla även dom i SD rätt att ha en egen åsikt även om det i vissa stunder går stick i stäv med vad man själv tror på.

  Gillar man inte läget att folk röstade på SD och helt plötsligt blev 25% av folket i Hjortsberga över en natt rasister.
  Såg du många rasister innan ??

  Nej mest troligt inte eftersom det är en ytterst liten klick rasister här och där och dom flesta tror jag skiter fullständigt i SD utan dom hänger i släptåg på ex. SvP och andra med mer renodlade och uttalade nazistiska åsikter.

  Ja jag röstade SD men inte tycker jag sämre om min bror som röstade på S eller min mor som valde KD och nej jag är inte mindre omtyckt av dom heller för den delen.
  Ens personlighet har ju inte förändrats för att man vill förändra politiken genom att rösta SD som vill styra upp den totalhavererad invandringspolitiken som varit.

  Konstigt nog så vill ju även 50 % av M´s väljare att dom ska samarbeta med SD. Blev även dessa nu helt plötsligt rasister ?

 7. matto skriver:

  Jag tror Katarina vill ha uppmärksamhet . Det verkar så hon är med här och värnamo.nu leendes på fotona . Tror dessa artiklar är överdrivna från hennes sida.

 8. Calle skriver:

  1. Men – det är väl bara att flytta om hon känner det så. Det är ganska övermaga att inbilla sig att hon skulle lämna ett så märkbart tomrum efter sig. Det är säkert ett mycket effektivare sätt att få framgång för sin sak om hon istället för en dialog. Kanske ställa upp i nästa kommunalval?

  2. Hota får man naturligtvis inte göra. Men tänk efter i övrigt. Har hon blivit i något avseende illa bemött i Hjortsberga – enligt den förra artikel säger hon att det varit tvärt om, hon har blivit mycket väl bemött. Men sedan känner hon sig personligen kränkt av att folk utnyttjat sin lagenliga rätt att rösta efter eget huvud och gör ett barnsligt utspel genom att hota att flytta från orten. Vilket oerhört hot – man får ju stora skälvan! Hur skulle Hjortsberga se ut utan henne?? Kommer hela världen att haverera?? Knappast. Men att folk blir upprörda över hennes antidemokratiska utspel, att de inte skulle få rösta som de själva vill, det är väl bara naturligt. Vi har grundlagsfäst tanke- och yttrandefrihet och vi har en valhemighet.
  Slutligen – att elda upp det man tycker är skit, det har ju varit ett etablerat sätt att uttrycka sitt förakt i vissa politiska kretsar. Det jag tänker på är hur partiledaren för Feministiskt Initativ demonstrativt eldade upp 100.000 kronor i äkta svenska sedlar. Det där tycker jag fortfarande var grovt hänsynslöst, för de pengarna kunde ha använts på ett konstruktivt sätt.

  3. Här verkar hon ändå ha fått lite bättre ordning på tankarna
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=5982995

Posta en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Relaterade nyheter

Så här gör du för att komma in på vår nya sida

08:50 | Har du hamnat på denna sida så ska du givetvis besöka vår nya sida i stället …. http://värnamo.nu Fungerar… Läs mer

Nu byter vi till nya sidor

10:11 | Framåt lunchtid måndag räknar vi med att göra en flytt till våra nya tidning som framför allt är mobilanpassad…. Läs mer

Fredriksson och Bredow i Värnamo

09:03 | I kväll blir det världspremiär i Värnamo. För första gången kommer det att bjudas på högläsning ur Katarina… Läs mer

Körförbud, narkotikabrott med mera

10:17 | Här följer fler polisnotiser från Värnamo.

Senaste polisnotiserna

10:01 | Här följer de senaste polisnotiserna från Värnamo med omnejd.

Planerar för ny station i Värnamo

08:49 | Om den nya höghastighetsbanan Europabanan kommer passera Värnamo så är det inte säkert att det blir någon station… Läs mer

Bildspel: Rusken runt lockade…

20:04 | I dag har det varit andra dagen av två i arrangemanget Rusken runt.

Mordmisstänkta är släppta

18:47 | De två män som varit anhållna och misstänkta för brottet mord/dråp i Kärda har släppts av jouråklagaren. Beslutet om att… Läs mer

Tånnödagen modell 2015

13:06 | Tånnödagen har firats i många år nu och i går lördag var det dags igen.

Traktorer lockade i Nydala

10:04 | Vi berättade i går om traktorinvasion och mycket mer i samband med Rusken runt.

Mordmisstänkta är 20 och 40 år

09:15 | De två män som är anhållna misstänkta för gårdagens mord i Kärda är födda på 1970-talet och 1990-talet… Läs mer

Hade narkotika i bostaden

09:09 | Strax efter midnatt hittade polisen misstänkt narkotika hemma hos en 40-årig Värnamoman. Polisen hade påträffat honom på stan… Läs mer

Västkust mellan Morups Tånge och Stensjöstrand i Halland

21:52 | Vår natur-och kulturkrönikör Dan Damberg har besökt Västkusten.

Låg på restauranganggolvet…

20:46 | En polispatrull kallades i kväll till en restaurang i centrala Värnamo eftersom en man hade lagt sig på… Läs mer

Brand i container i Värnamo

17:22 | Räddningstjänsten har fått larm o men brand i en container på Ingelundsvägen Vid Volvo och Peltor i Värnamo.

Folkfest för Rusken runt

13:05 | Runt sjön Rusken råder det just ny full aktivitet i varenda buske och vrå. Rusken runt bjuder som… Läs mer

50-årig man mördad i Kärda

11:34 | En man i 50-årsåldern är påträffad död i Kärda. Förundersökning om mord eller dråp är inledd. Flera personer är… Läs mer

Bowling mot cancer

10:11 | Bowlinghallarna runt om i landet går nu samman i kampen mot cancer. I Värnamo arrangerar Bowlingmagasinet söndagen den… Läs mer

Trafikolycka – sex personer inblandade

09:53 | Klockan 09.37 fick SOS larm om en trafikolycka på riksväg 27 mellan Bredaryd-Forsheda med två fordon som det var… Läs mer

Långa ögonfransar hos Sandra

17:36 | Ovanligt många kvinnor i Värnamo promenerar omkring med tjusiga ögonfransar. Nu finns det en förklaring till detta.

Länets psykvård bäst på tillgänglighet

09:16 | Psykiatrin i Jönköpings län är bäst i landet när det gäller tillgänglighet. I Värnamo fick 100 procent av… Läs mer

Skickades hem från akuten med hjärnblödning

08:52 | En ung kvinna skickades hem från sjukhuset i Värnamo med medicin mot kramper. Men sjukhusets läkare hade missbedömt… Läs mer

Sprutar in lim i nyckelhål

08:48 | De senaste dagarna har ett par boende på Nygatan i Värnamo drabbats av ett de inte kunnat ta… Läs mer

Stannade inte för barn – fick böta

08:46 | Polisen hade i går morse en kontroll vid Borbackaskolan i Bor och noterade då att en bilist körde… Läs mer

Bestulen på ny båtmotor

08:46 | En 40-årig Rydaholmsman blev mellan 26–27 augusti bestulen på sin nya båtmotor värd 23 000 kronor som förvarades… Läs mer

Sprang från brottsplatsen

08:45 | ICA Kvantum drabbades vid 20-tiden i går kväll av en stöld av smink. Personal observerade en man som… Läs mer

Stulen mobil kunde spåras

08:42 | En tysk kvinna förlorade sin mobiltelefon Iphone när hon var på Statoil på Växjövägen i Värnamo. Telefonen har… Läs mer

Stölder och misshandel

08:36 | Ett axplock ur polisanmälningar.

Centern debatterar öppna landskap

08:13 | Centerpartiet i Värnamo kommun har sänt oss en insändare där ämnet öppna landskap tas upp. Här kommer den… Läs mer

Ledigt jobb som säljare

20:57 | Nevotex i Nässjö söker via Codeq säljare till möbelbranschen. Läs mer på vår jobbsida.