Polisen om bråket

Polisens talesman Bo Gunnarsson berättar att en civilperson fortfarande är i polishuset efter kvällens oroligheter men att det är lugnare i stan just nu. Bakgrunden till bråket var ett streetrace vid Bilrpovning. Minst en ruta på en polisbil krossades och en person omhändertogs efter det.

Senare åkte alla till City Gross  parkering men där förekom ingen street race. Sedan  drog alls till stationen sedan Bilprovningen igen . Då började kravallerna.

Det blev samling utanför polishuset och från polisen i Värnamo kände man sig trängda och kallade på förstärkning.

– Vi kallade in nattpersonalen lite tidigare och skickade flera patruller från Höglandet och Jönköping till Värnamo, berättar Bo Gunnarsson.

En kamrat till den man som togs in i polishuset för förhör har hjälpt polisen att försöka lugna känslorna. Ingen har tagit sig in i polishuset. Däremot demonstrerar många sitt missnöje med att bland annat köra fram och tillbaka med bilar i city. (uppdaterat med bild kl. 23:58)

130505-streetrace2

Orolgit vid polishuset. Klickbar bild. Foto: Martin Larsson

Läs mer om:
77 kommentarer
  1. JR skriver:

    Bra att lagen tar hand om dessa busar som borde gå och lägga sig och sova vid denna tiden.

  2. Nils-Erik skriver:

    Di kan skicka ut 15 polisbilar till ett bilrejs/träff men när de är inbrott i en butik eller i ett hus så har dom inga snutbilar o skicka ut, trams rent ut sagt

  3. gh skriver:

    Kan poliserna inte berätta vad som egentligen hände. Flera personer blev påkörda av polisen vid Schenker tex. Sen grep dom en person utan anledning , beslag tog saker som dom egentligen inte behövt ta, o sedan spärrar dom av bilprovningen o slår på bilar , o efter de på bredasten så att ingen kunde åka in där, Ingen… Och många fick sina bilar sönderslagna av poliser som tvingade folk och åka från donken men att dom var för slöa, folk blev bitna av deras hundar också utan anledning. Plus många blev misshandlade och fick besöka sjukan, och en blev biten i pulsådran av en av hundarna. Polisen tror att dom kan göra vad som helst med alla. Är besviken på poliserna, och så var det polisen som startade kravallerna

  4. unnamned skriver:

    Fast kör polisen på folk och griper oskyldiga personer så klart man frågasätter vad dom håller på med. Dom kunde inte ens säga vad dom grep honom för…

  5. Bojje skriver:

    Låt ungdomarna ha sitt roliga

  6. affe skriver:

    Äsch det är ju testosteronglin , måste hållas efter…

  7. Hans skriver:

    Det kanske är dags för polisen att ta i med hårdhandskarna mot dessa ungdomar som med sina gamla skrotbilar utsätter allmänheten för livsfara? Kan ju inte vara särskilt svårt att punktmarkera dem som ordnar dessa illegala streetrace. Det är ju att betrakta som kriminellt då man utsätter såväl allmänheten för livsfara, störande av ordningen och vandaliserar så väl privat som offentlig egendom. Nu har dessa olagliga bilträffar resulterat i bland annat två sönderslagna polisbilar. Vad ger er rätt att på eget bevåg spärra av vägar och leka poliser och utsätta andra människor för livsfara?

  8. Bananflugan skriver:

    Mycket trams.
    Vore det inte bättre att ungdomarna la energi på att utbilda sig och skaffa sig ett jobb i stället för att förstöra det som vi andra betalar skatt för.

    Ni finner väl det roligt när skatten höjs för att täcka dessa kostnader ni orsakat. Kostnader som jag som jobbar får betala ihop med andra som jobbar. Kanske era föräldrar rent av !!

  9. JR skriver:

    Hade inte snorungarna kört streetrace eller kört som busar hade ingen blivit gripen eller någon blivit irriterad samt att polisen kunde gjort viktigare saker som gripa de tjuvar som härjade runt när små pojkarna lekte och sätter egna lagar och regler

  10. anneli skriver:

    Oj vilket tugg. Ni som håller på snuten gå och lägg er. Vi betalar dyrt för att dom är rondellpoliser. Dom vill ju bara visa att dom kan mer än så.

  11. mr skriver:

    Det bästa vore att skaffa något ställe där dom kan vara och köra. När jag var i 18-25 årsålden var vi på grusvägar men i dag vill dom köra rakt fram på tid. Så skaffa nån sträcka så där de kan var, helst inhägnat. Jag har själv varit och tittat på och det är rätt roligt att titta på hur dom gjort om bilarna och hur fort dom drar i från. Är det nån mer som håller med mej?

  12. ... skriver:

    Hade kommunerna kunnat lägga ner lika mycket energi på motorintresserade som dom gör med fotboll och alla andra sporter så hade vi inte behövt köra olagligt. Men ger ändå inte Polisen rätten att gripa utan grunder, köra på personer på gång- och cykelbana, slå sönder bilar och vara kaxiga med hundar och allt.. tror ni att det stoppar?

  13. kr skriver:

    Poliserna körde på min flickvän igår vid Schenker. Och dom körde bort allihopa ifrån City Gross. Dom körde bort min kompis som stod och åt korv utanför Mcdonalds. Dom anhöll honom och körde bort honom in till Värnamo och sen bara släppte av honom där inne. Alla som satt inne i donken blev avvisade ifrån platsen.

  14. JD skriver:

    Om nu ungdomarna hade skött sig som vanliga hederliga medborgare så hade detta inte inträffat. Och detta beteende är bara ett steg i riktningen att de INTE förtjänar ett ställe att köra på. Polisen borde plocka in fler vid varje race och göra livet till en misär för de som håller på med denna skit

  15. Redaktionen skriver:

    OBS! Till dem som skriver under ogiltig epostadress: Det är ett krav att uppge sin riktiga epostadress. I annat fall tar vi inte in det ni skriver

  16. stefan östergren skriver:

    Ni som menar att kommunen skall ordna en frizon för leken. Varför skall kommunen bekosta detta? I så fall borde de ju också stötta andra aktiviteter som utsätter allmänheten för livsfara. Om jag och mina kompisar gillar att knarka och vi vill inte bli gripna av polisen så därför borde Kommunen bygga ett stängt knarknäste där vi kan knarka ifred! Varför inte?

  17. pean skriver:

    Till ”gh”:
    Grattis! Du måste vara den mest korkade människan i Värnamo. Hur känns det?

  18. ... skriver:

    Klart att alltid blir två läger i sånt här. Men om vi tänker efter lite, vad finns det att göra för unga killar och tjejer mellan 18-säg 25 om dom inte vill festa sönder sig på Harrys eller fika på Arken en lördagskväll??
    Varför kan man inte tillsammans med ungdomarna hitta ett ställe de kan vara på istället? Det läggs ner så mycket tid och pengar på stora framtidsprojekt som aldrig blir klara. Ta en tiondel av det och satsa på våra ungdomar i stället.
    Det tjänar ju inget till att folk här blir bittra och elaka och uttalar sig om saker de inte vet nåt om. Dessa killar och tjejer som kör streetrace är inga busar. De jobbar, de går i skolan, någon kanske är arbetslös. Men hör det hit alls??
    Jag säger inte att allt de gör är bra men så är det väl i alla grupper och åldrar??
    Stötta och hjälp till istället för att sitta hemma och skaka på huvudet!!

  19. noname skriver:

    Ni som bara klagar på att de körs och hålls i olagliga race borde knipa igen. Det är kommunens fel att de inte vill se åt vårat intresse. Sen hade inte polisen kommit då hade ALDRIG detta hänt! Kan nästan 100% säga att ingen olycka eller liknande hade hänt på racet. Hade inte polisen tagit in en till polisstationen utan att ge en förklaring hade heller detta aldrig hänt..folk hade inte stått utanför polishuset och visat sin ilska. Till er som är emot de som hållet race osv. Låt dom vara unga, allt kommunen tänker på är de vanliga..de satsar pengar på fotboll och all den skit! Kan nästan tro att de hade blivit billigare för kommunen och vi skattebetalare om de lät racen vara. Hjälp dom som anordnar det istället . Skicka dit en polis som kan. Kontrollera racet istälelt, detta gör ju att polisen gör lite nytta också. Tänk vad pengar och ord som kunde ha sparats om inte polisen hade kommit och kört bort alla.

  20. filuren skriver:

    Ha ha! Köra rakt fram har ung som gammal tyckt om att göra i 60 år! Det som dessa ungar gör är att jämföras med ex. landhockey! Det är som att tro att du spelar i NHL när du i själva verket är på en vändplan i ett villakvarter. Det må vara roligt men är likt väl olagligt. Att sedan poliserna är otrygga och får ”panik” när dom hamnar i situationer som är värre än att sätta dit nån för brott emot bälteslagen, det har nog många upplevt.

    Ps. Jag har köpt turbomärken på biltema och plockat ur reservhjulet på min golf. Jag ska vara med och köra ifrån er alla nästa gång!! Ha Ha Haaaaa…. Ds

  21. ... skriver:

    Utsätter andra för fara??? De är ju på ställen där allmänheten inte är!!! De spärrar av, det finns ”vakter” för att det ska fungera på rätt sätt. Om någon nu från allmänheten väljer att ändå vandra in där så vet jag vad man kan kalla det . Sen tycker jag det är pinsamt att jämföra detta med knarkande osv, det talar bara om hur okunnigt och småaktigt det tänks.

  22. kl skriver:

    Till ”stefan östergren”
    Det är väl självklart att kommunen ska göra det? Det är ju som med alla andra aktiviteter, jag håller inte på med bilar nu då men jag kan inte hålla på med det jag gillar för det enda som man kan hålla på med som kommunen stödjer är fotboll. Det finns fotbollsplaner i tiotal men inte finns det något annat skojj. Jag förstår dessa som håller på med streetrace det finns inget annat alternativ så vad ska man göra? Och det där med att skaffa jobb istället är så värdelöst argument ska man inte få ha en hobby vid sidan om? Förövrigt körs det streetrace på helger så antagligen arbetar de eller gå i skolan på vardagar..

  23. Mamma.. skriver:

    Har suttit och läst igenom denna konversationen och blir alldeles förskräckt .
    Om du inte spelar golf eller fotboll , springer runt i rosa piketröjor med fina namn, då passar man inte in i Värnamomodellen?!
    Det satsas hutlösa pengar på projekt här i stan, fina projekt , tom såna projekt som skulle varit privata .. Men vad är planerna för ungdomarna ?
    Det kastas ganska hårda ord på dessa bilburna killar och tjejer , dras väldigt många förhastade slutsatser , det är förmodligen ingen av er här som skulle ta er tid att prata med ”gänget” vilket är tråkigt. Jag har en son som är med och han och en del av vännerna är här hemma i mellanåt. Det är trevliga ungdomar, dom hälsar och är artiga och har kul tillsammans . Visar man respekt så får man det tillbaka , det gäller väl alla .. Oavsett om du spelar fotboll eller tycker om att streetraca?
    Så länge man inte vet nåt något ska man kanske tänka över vad man kallar en annan medmänniska och om man vet något så kan man ta ställning utan en massa smutskastning !

  24. P S skriver:

    Ge samtliga inblandade ett 5-siffrigt bötesbelopp och samhällstjänst att skura rent gatorna som dom skitar ned med däckrester…. Kollektiv bestraffning.

  25. unnamed skriver:

    Ni som bara klagar på oss som kör street race osv, är det bättre att vi är ute och super och slåss??? Alla var nyktra och glada innan polisen kom…OCH det var ingen allmänhet som kom till skada när det kördes! FÖRSÖK att se genom våra ögon för en gångsskull…

  26. APM skriver:

    Bara för att ni snorungar är uttråkade och inte vill supa/slåss betyder det inte att ni kan underhålla er med en massa andra olagligheter.
    Lagen är till för att följas. Håller ni inte med så går ni genom kommunen/polisen och försöker på ett öppet och ärligt sätt få ett tillstånd/plats att utöva era intressen på.
    Man går inte bara ut och gör nåt för att man kan och sen tro att inte man gör fel.
    Vi äldre vet och har rätt. Ni unga förstår inte och det är ett under att ni ens blir myndiga vid 18 år. Borde vara 21 år istället…

  27. Johan skriver:

    Är det inte dags att kommunen bygger en strip åt dessa ungdomar där de kan vara utan att störa.
    Så kom man tillrätta med skateboard-åkarna på 80 talet, efter det att polisen sprungit sig trötta efter brädåkande ungdomar.
    Lägg några av Gummifabrikens miljoner på det, skippa ett marmorgolv bara o lägg linoleum golv så har ni en slant över!

    Ungdomar, jag tror ni retar upp mycket ”vanligt” folk genom era burn-outer vid Skrevet och på stan. Ni blir alla dragna över en kam.
    Men det är fel att ge sig på polisen även om de beter sig fel… nu är det ju de som felat minst i allmänhetens ögon.
    ”Vanligt folk” kollektiv bestraffning ;) skall väl i så fall gälla alla. Det finns massor som smiter från tv-licensen… 5-siffrigt bötesbelopp till alla medborgare o samhällstjänst? Felparkering, nedskräpning, undlåtelse att rapportera brott?

  28. Mamma.. skriver:

    APM: Jag hoppas du skäms !!! Varför kalla dom för snorungar? Har du verkligen så vansinnigt dåligt ordförråd?? Du kanske inte skulle skriva nåt alls .. ”Vi vuxna vet” , du fortsätter skämta .. Helt otroligt !! Du menar alltså att vi vuxna vet allt och kan allt och aldrig gör fel? Eller är det bara dig det handlar om? Ingen tjänar på att vara för mer än någon annan, elaka och rent av omänskligt korkade..
    Det finns alla gånger en lösning som tillfredsställer både ungdomarna och de vuxna som vet och kan allt, men så länge alla går på egna känslosvallningar kommer inget att hända!

  29. Sebbz skriver:

    De som sitter bakom sina datorer och bara klagar men gör inget annat, kom ner å prata med ungdomarna. Fråga varför så många samlas på en parkeringsplats eller en raksträcka och låter sina bilar gå för fullt. Jag menar i går kväll var vi långt ÖVER 900 bilar och över 3000 åskådare med en bra organisation och mycket kontakt mellan varandra. Det är ett jätteintresse vi hade bilar från både Stockholm Köpenhamn och Kalmar varför ligger ungdomar å kör över 60 mil för att titta på och visa upp sina bilar? För att dom tycker att de är SKITROLIGT att visa upp sitt bygge som dom flesta faktiskt har byggt själva för sina egna pengar och har lagt ner många timmar i sitt garage för att få de att fungera. Var ser du helst din son eller dotter? På en parkering med däckrök fräcka bilar nyktra å trevliga ungdomar som faktiskt har ett stort gemensamt intresse där alla strävar efter samma mål köra/titta på bilar där alla försöker se efter varandra eller på en nattklubb med allt vad det innebär? Vi i Helsingborg strävar just nu efter att få en god kontakt med vår poliskår – vi vill bara leka av oss! All respekt till er som faktiskt har kommit ner å tittat på vad vi ungdomar sysslar med!
    Vill ni nå mig så gör de på bassse_nilsson@hotmail.com

  30. Tobias skriver:

    Det var väldans vad de gamle gnäller! Fick lära mig när jag var liten att det var så samhället fungerade, dom unga gjorde saker som dom gamle avundades och gnällde om att det var farligt osv. Kommer alltid att vara så här oavsett ungdomarna gör så kommer de gamle att gnälla!
    Även om vi skaffar en plats till och med erbjuder att betala för den så kommunen slipper lägga ut våra kära skattepengar så får vi ändå inte åka eller fixa ett eget ställe vad gör vi då? Det skulle jag gärna vilja ha svar från dom äldre som har mer erfarenhet om hur samhället ska fungera osv!?

  31. Kan lite om mycket skriver:

    Jag ska inte bli långrandig, jag har min åsikt klar… Men till APM… ”Vi äldre vet och har rätt”. Ojojoj…och suck säger jag bara. Du sågar ett par generationer tror jag, dvs alla under din. Men men åsiktsfrihet gäller. Ha en fortsatt bra dag alla här.

  32. .. skriver:

    Jag kan bara säga att jag har tappat all respekt för polisen för de var de som gjorde så allt blev kaos genom att ge sig på alla oskyldiga vi som inte visste om något eller var med om något får skit med, skickar sina hundar på folk slår ner folk utan anledning och nu menar jag verkligen UTAN anledningar jag menar på. Folk borde väl få äta uppe på bredasten men nej det fick man inte för är man ungdom så tar dom för givet att man var på racet. Polisen gick för långt men visst det gjorde ungdomarna också men polisen mest. De var för hårda igår slår ner folk och säger att det har 30 sek på sig och dra när de inte gjort något fel de repade andras bilar genom att slänga folk på dom. Jag skyller mycket på att polisen för allt som hände igår. ALDRIG innan har sånt här hänt på race innan.

  33. HE skriver:

    OM INTE JAG SKULLE SKRIKIT TILL MIN SYSTER ATT POLISEN KOM NÄRMARE HENNE SKULLE HON BLIVIT PÅKÖRD IGÅR KVÄLL. NI SKRIVER BARA UT VAD VI UNGDOMAR GÖR FÖR FEL! DETTA ÄR SJUKT, LÅT OSS FÅ HA KUL FÖR EN GÅNG SKULL. POLISEN HAR TYDLIGEN INGET VIKTIGARE ÄN ATT FÖRSTÖRA FÖR UNGDOMAR! DETTA ÄR HELT OTROLIGT, DE KÖRDE PÅ FLERA STYCKEN IGÅR! MEN DET KOMMER INTE HÄNDA NÅGOT MED DET, FÖR ATT POLISERNA FÅR GÖRA VAD DE VILL. SEN ATT DET TAR MED HUNDARNA OCH SKICKAR PÅ OSKYLDIGA UNGDOMAR ÄR HELT SJUKT. TRO INTE ATT VI KOMMER SLUTA MED DETTA BARA FÖR NI FÖRSTÖRDE FÖR OSS IGÅR.

  34. Vuxen skriver:

    Gårdagens hädelse är bara pinsamt för alla parter. Polisen som är tvingade att göra sitt jobb och upprätthålla lag och ordning, men som när dom känner sej trängda tar till helt fel metoder och triggar ett okontrollerat kaos. Deltagarna i streetracet som består av ett gäng adrenalintörstade människor som tröttnat på att inte få hålla sina race, men som provocerar poliserna är största orsaken till att det spårade ur. Tror ni att det blir bättre om ni saboterar polisens egendom, som desssutom både ni och jag får betala för?
    Alla som bidrog till att det urartade igår kväll, både poliser o streetracare borde SKÄMMAS! Hoppas verkligen att det sker en attitydförändring hos alla efter detta och att inblandade parter och politiker visar lite vilja att sätta sej ner och diskutera fram en lösning för streetrace som ryms inom lagens gränser, för det går faktiskt att köra streetrace lagligt. Som skattebetalare lägger jag hellre pengar på en säker bana än på saboterade polisbilar!!

  35. smålandsbo skriver:

    APM: Tror du på fullaste allvar att det bara är ungdomar på dessa träffar? Då borde du röra dig lite utan för dina 4 väggar och öppna ögonen.
    Bilintresse är inget bara unga har. Du som är gammal borde ju veta att det varit så i väldigt många årtionden. Min far bla som är i pensionsåldern hade lika skoj med sina gamla amerikanare på 60-70-talet.

  36. Oskar skriver:

    Bananflugan .. Oftast har personerna utbildning och jobb.. Hur ska demkunna köpa och trimma bilar?

    Tror många av personerna tjänar nog mer än vad du gör om året…

  37. Kungen skriver:

    Ja eftersom snuten kan köra på folk bäst fan vill så gör det ju inget om jag kör på dom.

  38. bb skriver:

    Alltså, tycker synd om er som tycker att polisen agerade helt rätt. Det gjorde de ju inte, ni som sitter hemma o virkar har ingen talan i denna diskussion. O att dem skulle vara kriminella, gå o lägg er. Låt dem ha roligt!!!

  39. J skriver:

    Om ni så gärna vill ha en bana där ni kan köra, ja vad sägs då om att faktiskt KÄMPA för det? Så som de som ville ha en plats att skateboarda på, de fick ju som de ville till slut. Varför gör ni inte likadant? Här skrivs att de inte ger er en plats att vara på, men allt kommer inte på ett silverfat!! Mitt tips är att ni ska helt enkelt försöka föra saken vidare, och prata med personer som ev. skulle kunna hjälpa er och ev. sponsorer. Ska det finnas en skateboardpark kan det likaväl finnas en bana att köra på som jag tro hade dragit fler intresserade.

  40. Bahahaha skriver:

    Hahaha, skrattar åt vad vår kända Bananfluga skrev, bilar som kör har minst 300 hästar, många av dom ligger runt 600-1000 hästar, o du snackar om jobb o utbildningar, hur tror du att dom finansierar sina bilar? Sparar på sina studiebidrag? De va Lamborghinis som körde igår, feta bilar! Sen folk som sitter o smutskastar folk som kör race, herregud. Händer mer skit utanför Harrys en onsdagskväll än va ett race kan orsaka. Dom som håller i race är så fruktansvärt organiserade med radio osv för att olyckor ska slippa hända, också har dom brandsläckare osv. Så ni som sitter o spelar allan bakom datorn kan ju dra ur era kontakter till datorn och gå ut i Värnamo en fredagskväll och kolla vad som egentligen händer. Idioti!

  41. John Doe skriver:

    Detta var bland de barnsligaste jag sett. POLISEN började slå på folks bilar för dom inte ville lämna allmänna platsen!! Vad är detta för barnsligt trams. POLISEN började även slå någon här och där väldigt hårt och POLISEN körde även på en person!! Att de sedan klassar denna lilla ”demonstration” som ”UPPLOPP” är ju en helt annan femma.
    Vet inte riktigt vad man ska säga.

  42. Johan skriver:

    Jag vet varken om man skall skratta eller gråta när man läser alla dessa kommentarer…

    Jag kan ju som yngre person i denna stad säga att visst det finns inte särskilt mycket som stimulerar ungdomen (har dock blivit aningen bättre under de senaste åren). Om man då väljer att roa sig genom att bryta mot lagen får man leva med att du kan bli gripen av polisen. Det är tur att polisen i Sverige har kvar sina begränsade befogenheter så de faktisk på att handlingsfullt sätt kan ingripa mot dessa event.

    Jag skäms över att det finns personer (särskilt ungdomar) som tror sig stå över lagen (läs polis). Det är tur att anarkismens inflytande är begränsat och bidrar till det trygga samhälle vi har.

    Ni som sysslar med dessa streetrace dags att växa upp, även de äldre personerna i ert sällskap ligger fortfarande mentalt kvar i tonåren. Det finns organiserade lagliga alternativ till den verksamhet ni sysslar med.

  43. Frida skriver:

    Seriöst, vad folk är löjliga och bundna under polisen. Polisen är en tjänst, bara för att de skall få oss att följa lagen ska de väl inte få bete sig hu7r som helst.

    Om du tittar på alla streetrace som har körts överallt så har inte en, jag repeterar, INTE EN ENDA olycka rapporterats eller skett under omständigheterna. Som ni förstår tas racen på största allvar av arrangörer och regler och säkerhetsåtgärder är vidtagna vid varje tillfälle.
    Att ni okunniga människor kallar raceerna för testosteronpojkar, busar etc är riktigt illa. Ni har inte den blekaste aning om vilka människor som finns på ett race eller en bilträff. Din dotter, syster, barnbarn, son, pappa, brorsa är med stor säkerhet också där. Det handlar om gemenskap för ett gemensamt intresse. Visst finns det även nötter i dessa kretsar men det finns det överallt, även i regeringen som styr vårt land!

    Låt oss få ha vårt intresse likväl som alla andra får ha sina intressen. Låt oss vara på en angiven plats eller vad som helst så vi kan få ha vårt intresse och vårt roliga lika väl som alla dopade fotbollsspelare etc.

    Sluta slava under polisen!!!!

  44. lp skriver:

    Jag kan ju tycka att kommunen kanske skulle kunna sponsra en bana som man skulle kunna ha sina race på! Jag menar att kan Värnamo kommun sponsra t.ex Vandalorum med ca 20 Mkr och dessutom bidra med 1 miljon per år till driften mm och förmodligen i framtiden ta över hela lokalerna och hyra ut dessa för en billig peng till stiftelsen.
    Tycker Ni skall försöka påverka politikerna på olika sätt om detta. Om inte annat är det ju snart val igen!

  45. aj skriver:

    Det viktigaste är att vi som var där vet hur allt gick till, och vi såg det med våra egna ögon.

  46. Tobias Karlsson skriver:

    Jag tycker det är enormt pinsamt att läsa folks kommentarer, hur de smutskastar folk mm och sedan inte ens vågar skriva sitt fullständiga namn? Vad är det för veka människor? ?

  47. Hillerstorp skriver:

    Allt var bra tills polisen kom
    Det var folk från 5 år till över 50-årsåldern
    Och nån hör skriver skrotbilar, det fanns både Lamborghini och andra dyra sportbilar som var på plats och körde så det var inte nån direkt ”skrotbilar”
    Folk hade kommit ända från Göteborg för att träffas och enligt mig 52-åring som fanns och tittade på så var allt bra arrangerat. Bilar köade 2 och 2 för att sen bli fram vinkade av arrangörer och sen drog de iväg vid starttecken. Och så fortsatte det utan nån krock eller skadegörelse, men tycker ni det vore bättre om ungdomarna knarkade eller super på en lördag kväll?
    Väl mött

  48. Hillerstorp skriver:

    Tycker några vuxna borde ta tag i detta och ordna en plats där även polisen är välkomna och vara med och hålla koll
    Jag menar bilsport är ju trots allt 1 av 3 stora sporterna i Sverige så varför har kommunen ordnat med fotbollsplan och simhall mm och inte kunna ordna en sträcka 2 gånger i månaden som ungdomarna kan testa sina bilar , i Göteborg har de laglig race med tidtagning på bananpiren i samarbete med polis och kommun samt brandkår , bilarna besiktigas på plats av kunnig arrangör och killarna betalar 150:- / bil för att köra på tid rakt fram

    Nu borde lära er lite av det som hänt
    Det är ju val snart

  49. Basse skriver:

    Tja, ang de som hände igår hade aldrig hänt om ni inte hade gripit en av gruppmedlemmarna, så ni får skylla er själva, och att ni misshandlade en av mina polare och hans bror helt utan nån anledning uppe på Bredasten när vi skulle gå och äta och antagligen får man inte äta utan att bli nerslagen med batonger och uppkastad på nån stackares motorhuv…

  50. Tommy T Karlsson skriver:

    Håller med dig Tomas…mer trångsynta o mer än lovligt korkade inlägg o påstående, får man leta efter..o anonymt…
    Anonym = lika med noll respekt…
    Sen efter att kollat runt lite…visst har poliserna piskat upp stämningen med sitt dåliga sätt, att hantera situationen.
    Dom är så dåliga på sånt här..så det blir katastrof o dessutom är en del av dom, så jävla rädda o osäkra o så dom blir direkt livsfarliga…
    Samtidigt som ”maktspråket” visar sig…
    Så skyller dom ifrån sig..visst dom kan ju inte annat…
    Efter som det är så många som håller på med ”racet” o många tittar ju dessutom på…varför fixar inte kommunen den saken..tror det finns hur mycket frivilliga resurser som helst..
    Men hoppas att blivit en väckarklocka, för dem i Stadshuset…

  51. Tommy T Karlsson skriver:

    Johan…du vet inte om du ska skratta, eller gråta…som ung person åsså…
    Verkar mer som du vore ”Lillgammal”…präktig pöjk…

  52. Patrik skriver:

    Det är inte konstigt att ordet gubbjävel används så mycket. Vad sur man kan vara på människor. Ni tänker bara på er själva och klagar hela tiden på ungdomar. Ni måste varit änglar när ni va unga!! Ni gör aldrig något olagligt?
    Skulle ni orka komma och titta så skulle ni förstå hur mycket man tänker på säkerheten och hur trevligt det är.

  53. Niklas skriver:

    Dom har fått en anmälan av mig!

  54. Henry skriver:

    Tycker det är tragiskt hur de äldre alltid ska se när på ungdomar när de för en gångs skull gör något roligt, de dom gör bör de få en guldstjärna för o ni som klaga, va gjorde ni när ni va unga? tråkigt att ni ha haft så tråkiga liv

  55. Taxi skriver:

    Plocka av dom körkorten för vårdslöshet i trafik! Idioter finns det redan för många av i trafiken! Skaffa er en laglig plats! Kör ni på allmänna gator får folk agg till er! Vilken idiot som helst kan kör fort rakt fram! Men vad gör ni när vägen svänger? Skärp er!

  56. Mr.BUSE skriver:

    Till APM: din kommentar är nog dem mest korkade jag läst här.. våga åk ut på ett av racen och säg de till dem som är där… dem har ju ändå säkerthet där med avspärrningsbans och folk som tittar så ingen står för nära vägen etc etc när de körs race…..

  57. Claes skriver:

    En 50-plussare som var där o tittade. Alla ungdomar är ju inte idrottsintresserade eller kristna. För dom finns det ju pengar att lägga. Men för dom motorintreserade görs inte mycket. Har alltid varit så. Många dumma kommentarer här. Vist är det olagligt att köra streetrace. Men om man ska jämföra ett streetrace o att vara arbetare vid ett vägarbete så är det nästan 100% säkrare vid ett race. Har varit o tittat på en del race, flera år. En som blev hundbiten var också 50-plus. Han var bara där o tittade. Så det är inte bara ungdomar som tittar på race, det är motorintresserade i alla åldrar. Och det är inga skrothögar, dom läggar ner mycket pengar på sina bilar. I efterhand hoppas jag alla berörda vet till nästa gång vad för fel dom gjorde. För fel gjordes det på båda sidor.

  58. Hannes skriver:

    Joo, men om vi läser lite, Vad skadar mest folk? Streetracet? Skadade ingen, var aldrig nära på att skada någon eller orsaka någon olycka. Och har inte hänt dom senaste 700 street racen jag känner till. Oftast sker dom avskiljt och på natten när det inte är folk ute, bara rakt fram inga svängar eller något. Sen polisen. skadar både bilar och människor. Då vänder vi på det? Om polisen tagit och inte kommit hade folk fortsatt köra tills folk tröttnade och åkt hem i lugn och ro. Polisen kunde spärrat av gatan och sett till att det blev säkert men nej istället använder dom våld vilket inte löser något. Nu har dom retat upp 1500~ ungdomar som antagligen inte kommer bete sig så mycket bättre eller respektera poliser nu. Och att säga att alla är unga är väldigt fel. skulle nog säga att medelådern är runt 25 ingen av mina kompisar är under 25 som kör iallfall. När ska folk inse att poliser använder sin ”makt” för mycket? Skada vem dom vill utan att något händer. Äldre som säger att vi inte borde vara ute. När har vi någonsin stört er? 99% av dom som skriver här har aldrig varit nära ett race och vet inte vad det handlar om.

  59. ES skriver:

    Jag har läst alla kommentarer här och jag tycker som många andra att polisen agerade på fel sätt. Bara för att de är statens tjänstemän tror de att de får göra vad de vill men det är helt fel! Polisyrket är till för att hjälpa människor i knipa o inte skada dem! Att skicka hundar på oskyldiga är så omoget och respektlöst. En av mina kompisars pappa fick åka in till sjukhusen på grund av att en hund bet honom i armen så att pulsådern brast och han var där med sin familj för att se på bilarna som var med! Ni som påstår att ni vuxna vet bäst kan köra upp de orden någonstans för vi ungdomar vill ha roligt och inte sitta hemma och glo på tv. Ni borde visa lite mer medkänsla och bidra till något som kan lösa dessa problem. Jag och många andra hade uppskattat det. Vi vill ju inte förstöra för någon men om ingen vill hjälpa oss så har vi inte mycket att välja på. Som tjej så älskar jag att köra bil och jag tycker att motorsporter är hur roligt som helst och det är en hobby som jag alltid kommer hålla fast vid. Så jag ber er, låt oss ungdomar få leva upp till det som vi tycker om. Det blir så mycket bättre då.

  60. P A skriver:

    Som man läser av en del kommentarer så kanske det är helt förståeligt varför det finns beteckningar som ADHD/DAMP och så vidare i bokstavskombinationer på en del personer. Vem tar ansvaret vid en olycka? eller ska man behöva vårda skadade personer som ingått frivilligt i ett Street race? Vem ska betala kostnaderna? inte skattebetalarna det kan de som anordna ett race göra

  61. EmelieE skriver:

    Alla som har så mycket bra att säga om poliserna och oss ”snorungar” borde läsa på Mirellathelander.se under rubriken ”Urballat streetrace hundbett & idiotiska poliser”
    Hennes pappa blev biten av en hund när han satt i bilen påväg att åka därifrån.

  62. Bea skriver:

    Polisen vinkar verkligen sin historia! Det som är irriterande är ju att soffpotatisarna och människor som inte har något med detta att göra kommenterar historien och får oss att verka vara idioter med Skrothögar som är ute efter bråk och endast håller på med olagliga ting. Jag har personligen ingenting emot polisen före denna händelse som uppstod igår men efter detta börjar man tveka på polisens rekrytering?! Jag står verkligen inte upp för idioter som vill skapa bråk med polisen utan anledning bara för att det är ”kul” för såna finns det alltid tyvärr men jag står upp för alla som tycker detta är det roligaste som finns och är seriöst bilintresserade! Det här ska inte gå oss förbi för det polisen gjort igår är helt oacceptabelt. De ska kunna lösa situationer som den igår utan våld och hot mot oss.

    Ni som inte vet vad som hände igår och hur polisen gav sig på och triggade folksamlingen av bilentusiaster håll er borta från att kommentera och göra er till åtlöje.

  63. Fjonkeen skriver:

    Ni som klagar på oss ungdomar, vad hittade ni på när ni va unga? Satt hemma hos era föräldrar och spelade fia med knuff? Skulle inte tro det…

  64. hmmm skriver:

    kort och gott tomgångskörning 1 min varför förorena stan med stret race då flytta den till en egen ort så ni får burna på.men gummifabriken tar nog alla pengarna tyvärr.
    men kämpa på vmo stret race

  65. BL CK skriver:

    Ni som säger att det bara är polisens fel… Polisen i sig har fått bilar förstörda av olika vis och sätt, där har ni en stark anledning varför dom kallade in alla resurser dom kom delvis för att skydda sig själva samt omgivningen!
    Och det var vissa skadegörelser den kvällen också, vad hade ni gjort?!
    Tänk efter noga innan ni handlar, dom förstör inte bara för sig själva (wsr) utan för alla som vill och har intresse för bilar!
    Mvh BL CK

  66. Mamma skriver:

    Förstår nu adrenalinkicken poliserna måste haft i rondellen vid coop där min dotter fick stanna i (?), ja det var i rondellen, för att ge företräde till en hel rad med polisbilar som inte gav tecken eller hade blåljus på utan bara körde ut framför henne. De hötte finger åt henne att stanna för att släppa fram alla ”viktiga” polisbilar. Dåligt föredöme. Min dotter hade ju ingen aning vad som var på gång. Var rädda om er street-ungdomar.

  67. Hahaha skriver:

    Att säga växa upp för att man har ett intresse är som jag säger: Väx upp och sluta kolla fotboll. Det är ju bara boll ni springer efter , vad är de roliga med det?
    Alla vi är människor. Sverige har ju nu fått bekräftat att det finns en stor mängd människor som är intresserade av att fixa sina bilar och tävla och visa upp sig. Varför inte göra det hela lagligt och hjälpa människor med sina intressen.

    Visst Streetracing är olagligt. Men dom har ingenstans att ta vägen? Ni äldre ska nog kolla upp ordet växa upp en gång till och sedan argumentera med rättvisa ord.
    Jag är ej bilintresserad. Men jag förstår hur det känns att ha nått man brinner för.
    Min uppväxt har jag har alltid trott att ni vuxna är så visa och alltid har rätt.
    Men ett par många år inom service och träffat många ”vuxna” människor så kan ja säga att ni kan ligga på samma nivå som ”oss” ungdommar.

    ”på er tid” Välkommen till 2013. På er tid fanns inte ens ett usb minne.

  68. @up skriver:

    ”Var rädda om er street-ungdomar.”

    Tack Mamma!

  69. Andreas skriver:

    Nästa gång kanske WSR ska söka om tillstånd innan dom anordnar en tävling då polisen kan vara med att spärra av platsen.
    Och eftersom dom själva erkänner att dom har en plats dom får köra på och väljer att köra på allmän väg så förstår jag att polisen försöker stoppa en olaglig tävling

  70. Aleks skriver:

    Nu är de ju också så att polisen möjligen fick skador på sina bilar då de körde på folk, sen är det en väldigt vinklad bild som kommer upp, att polisens skador måste alla va med å betala osv… Alla de stackare som fick sina bilar slagna och vandaliserade av polsen då? Polisen antar jag kommer få stå för det och det finansieras också av skattepengar, bl.a en nyare Mercedes som blev helt repig när polisen skickade hundar på den… Så tänk lite nu, och till alla er som klagar över att de kör på allmän väg, varför skulle någon av er få för sig att åka ut till ett industriområde på en lördagskväll där alla fabriker/butiker är stängda?

  71. Fjonkeen skriver:

    BL CK. Va du med i lördags? Uppe vid Schenker? Skulle inte tro det. Och de enda som gick sönder på EN polisbil va backspegeln tackvare att POLISEN körde på folket där uppe för att skydda sig själva för folket va ju ”jätteaggressiva”.
    Tror polisen förstörde mer civila bilar än vi förstörde polisbilar.
    Skadegörelse? Typ svarta sträck ute vid bp..
    Ta reda på fakta och sanningen innan du uttalar dej.

  72. Sammy skriver:

    Skrattar ihjäl mig åt vissa som sitter här o klagar, bara för att ni inte hade snabbare fordon än häst och vagn på er tid betyder det inte att vi inte ska få ha något kul att göra. Se ner på er själva istället för att trycka ner ungdomar som faktiskt vill ut och ha kul utan att ha världens huvudvärk dagen efter för man drack alkohol. Ni är så trångsynta i denna staden att det gör ont!!

  73. Simon skriver:

    Visst, det många som vill ha hjälp av kommunen att komma in på yr, men de e nog bara inse fakta, de kommer aldrig hända.. Värnamo kommun är nämligen duktiga på att ta bort det många tycker är roligt, bortsett från fotbollen då. Några exempel är ju att dom ska riva Williams salonger.. De är den bästa lokalen som finns till lite bar/livespelningar/dans här i vmo, sen ska ju självklart mejjan bli parkering.. Och vandalorum.. J Och gummifabriken har ju även den gått lite över styr va? Och om man tittar på 27:an så är det ju lagt så dålig asfalt att den går sönder när 3 myror har passerat, så de kan inte göra någon extra skada om man lägger sträck här och var, måste ändå snart läggas om! Ne.. Ja tror fan de bästa vore att polisen skickar upp 2 bilar när dom som vill kör sina race och håller koll så inget dumt händer, utan att lägga sig i i onödan! Det har varit Street race i Värnamo i snart 10 år, varenda sommar, och dom enda som verkar bli skadade e ju polisen? Lär er se helheten! Har ni lagom koll på racen har ni koll på alla bilintresserade i hela Värnamo med omnejd! Utan bråk.

    PS, det bästa som finns e

  74. TM skriver:

    Jag har så mycket som jag skulle kunna säga och vill säga men orkar inte skriva ner allt här. Därför vill jag hålla mig neutral i frågan om streetrace, rätt och fel ifrån polisen osv.
    Men jag tycker absolut att kommunen skulle se över en plats där de motorintresserade kan vara på och utöva sin hobby i form av streetrace, drifting, stunt osv.
    För det plöjs ner mycket pengar på tex. fotboll men inget eller väldigt lite på motorsport.

  75. mamma mu skriver:

    som mor till några av ”busarna” så är jag tacksam för att dom inte super och slåss. Att dom sen kör bil lite olämpligt kan jag tycka si o så om. Men på den tiden raggare var nya var det samma diskussion… Polisen ska inte vara för kaxiga utan ge ungdomarna luft för sitt intresse…. kram och vara rädda om er alla racers.

  76. Mi skriver:

    ”min dotter fick stanna i (?), ja det var i rondellen, för att ge företräde till en hel rad med polisbilar som inte gav tecken eller hade blåljus på utan bara körde ut framför henne” Nää, är det sant!? Så får det inte gå till! Polisen måste ju ha ljus eller siren på när dom är under utryckning, (eller!?) Det här är ju skandal!!! Gör en JO-anmälan direkt!! ;)

  77. Mathias skriver:

    Både jag och min bror var på detta race, när vi sedan kom till Bredasten för att äta så blir vi tillsagda att åka därifrån inom 30 sek,. Jag ställer då frågan varför till denne polis. Efter den frågan som han uppenbarligen ej kunde svara på drog han fram sin batong och börjar slå. Jag lägger mig då på marken frivilligt för att slippa få mer stryk. Väl nere på marken kommer 3 poliser till och fortsätter mata in slag på mig trots att jag har gett upp. Dom drar sedan in mig i sin bil och omhändertar mig i 6 timmar. Klockan 05.00 blir jag släppt och min bror hämtar upp mig på stationen. Där berättar han att även han blivit misshandlad och visar upp ett blåmärke på låret som inte var av denna värld. När jag vaknade dagen efter var jag öm i hela kroppen, ansiktet och inte minst nacken för när jag låg på marken tryckte dom in batongen mot nacken ett flertal gånger. Min bror är idag sjukskriven en vecka p.g.a sveda och värk, samma gäller mig då jag ej kan sova normalt p.g.a att det gör helt enkel för ont i kroppen att ligga ner.

Posta en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Relaterade nyheter

Så här gör du för att komma in på vår nya sida

08:50 | Har du hamnat på denna sida så ska du givetvis besöka vår nya sida i stället …. http://värnamo.nu Fungerar… Läs mer

Nu byter vi till nya sidor

10:11 | Framåt lunchtid måndag räknar vi med att göra en flytt till våra nya tidning som framför allt är mobilanpassad…. Läs mer

Fredriksson och Bredow i Värnamo

09:03 | I kväll blir det världspremiär i Värnamo. För första gången kommer det att bjudas på högläsning ur Katarina… Läs mer

Körförbud, narkotikabrott med mera

10:17 | Här följer fler polisnotiser från Värnamo.

Senaste polisnotiserna

10:01 | Här följer de senaste polisnotiserna från Värnamo med omnejd.

Planerar för ny station i Värnamo

08:49 | Om den nya höghastighetsbanan Europabanan kommer passera Värnamo så är det inte säkert att det blir någon station… Läs mer

Bildspel: Rusken runt lockade…

20:04 | I dag har det varit andra dagen av två i arrangemanget Rusken runt.

Mordmisstänkta är släppta

18:47 | De två män som varit anhållna och misstänkta för brottet mord/dråp i Kärda har släppts av jouråklagaren. Beslutet om att… Läs mer

Tånnödagen modell 2015

13:06 | Tånnödagen har firats i många år nu och i går lördag var det dags igen.

Traktorer lockade i Nydala

10:04 | Vi berättade i går om traktorinvasion och mycket mer i samband med Rusken runt.

Mordmisstänkta är 20 och 40 år

09:15 | De två män som är anhållna misstänkta för gårdagens mord i Kärda är födda på 1970-talet och 1990-talet… Läs mer

Hade narkotika i bostaden

09:09 | Strax efter midnatt hittade polisen misstänkt narkotika hemma hos en 40-årig Värnamoman. Polisen hade påträffat honom på stan… Läs mer

Västkust mellan Morups Tånge och Stensjöstrand i Halland

21:52 | Vår natur-och kulturkrönikör Dan Damberg har besökt Västkusten.

Låg på restauranganggolvet…

20:46 | En polispatrull kallades i kväll till en restaurang i centrala Värnamo eftersom en man hade lagt sig på… Läs mer

Brand i container i Värnamo

17:22 | Räddningstjänsten har fått larm o men brand i en container på Ingelundsvägen Vid Volvo och Peltor i Värnamo.

Folkfest för Rusken runt

13:05 | Runt sjön Rusken råder det just ny full aktivitet i varenda buske och vrå. Rusken runt bjuder som… Läs mer

50-årig man mördad i Kärda

11:34 | En man i 50-årsåldern är påträffad död i Kärda. Förundersökning om mord eller dråp är inledd. Flera personer är… Läs mer

Bowling mot cancer

10:11 | Bowlinghallarna runt om i landet går nu samman i kampen mot cancer. I Värnamo arrangerar Bowlingmagasinet söndagen den… Läs mer

Trafikolycka – sex personer inblandade

09:53 | Klockan 09.37 fick SOS larm om en trafikolycka på riksväg 27 mellan Bredaryd-Forsheda med två fordon som det var… Läs mer

Långa ögonfransar hos Sandra

17:36 | Ovanligt många kvinnor i Värnamo promenerar omkring med tjusiga ögonfransar. Nu finns det en förklaring till detta.

Länets psykvård bäst på tillgänglighet

09:16 | Psykiatrin i Jönköpings län är bäst i landet när det gäller tillgänglighet. I Värnamo fick 100 procent av… Läs mer

Skickades hem från akuten med hjärnblödning

08:52 | En ung kvinna skickades hem från sjukhuset i Värnamo med medicin mot kramper. Men sjukhusets läkare hade missbedömt… Läs mer

Sprutar in lim i nyckelhål

08:48 | De senaste dagarna har ett par boende på Nygatan i Värnamo drabbats av ett de inte kunnat ta… Läs mer

Stannade inte för barn – fick böta

08:46 | Polisen hade i går morse en kontroll vid Borbackaskolan i Bor och noterade då att en bilist körde… Läs mer

Bestulen på ny båtmotor

08:46 | En 40-årig Rydaholmsman blev mellan 26–27 augusti bestulen på sin nya båtmotor värd 23 000 kronor som förvarades… Läs mer

Sprang från brottsplatsen

08:45 | ICA Kvantum drabbades vid 20-tiden i går kväll av en stöld av smink. Personal observerade en man som… Läs mer

Stulen mobil kunde spåras

08:42 | En tysk kvinna förlorade sin mobiltelefon Iphone när hon var på Statoil på Växjövägen i Värnamo. Telefonen har… Läs mer

Stölder och misshandel

08:36 | Ett axplock ur polisanmälningar.

Centern debatterar öppna landskap

08:13 | Centerpartiet i Värnamo kommun har sänt oss en insändare där ämnet öppna landskap tas upp. Här kommer den… Läs mer

Ledigt jobb som säljare

20:57 | Nevotex i Nässjö söker via Codeq säljare till möbelbranschen. Läs mer på vår jobbsida.