Tycker till om streetracing och polisen

De ledande inom Wernamo Streetracing är starkt kritiska till polisens agerande i går. Samtidigt säger de att de vill nå kontakt med myndigheterna för att diskutera möjligheten att hitta en laglig bana. Som förslag nämner man militärens raksträcka som ligger parallellt med E4 lite söder om Klevshult.

Här arrangerade Wernamo Streetracing gårdagens race

Här arrangerade Wernamo Streetracing gårdagens race.

 

Anton är huvudansvarig för Wernamo Streetracing  och det var han som polisen burade in under sex timmar efter gårdagskvällens stökigheter.

– Jag stod inte på den gräsmatta man ville att jag skulle göra när de undersökte min bil. Därför tog de med mig till polishuset, säger Anton.

Han och övriga i ledningen för Wernamo Streetracing har svårt att förstå  att polisen agerade som de gjorde.

– Det var klart övervåld från deras sida som att de släppte in en hund i en bil varvid en i bilen blev illa hundbiten, säger några av ungdomarna.

Vid sjutiden hade kring 500 personer samlats på raksträckan från Ravema upp till Beijers i Värnamo. Där blev det streetrace och polisen dök snart upp.

– Men det var inget våldsamt då. Vi avbröt och träffades uppe vid City Gross, säger ungdomarna.

Polisen kom också dit och det var där som det blev oroligt. När polisen sedan tog med sig Anton till polishuset följde många efter och där blev det oroligt.

”Upplopp” utanför polishuset i går kväll. Privatbild

Det var stor samling utanför polishuset. Privatbild

Vid tvåtiden på natten släpptes Anton men då var det helt lugnt. Polisen hade för övrigt kallat in styrkor från både Höglandet och Jönköping.

I Wernamo Streetracing vill man helst ha tillgång till en laglig väg även om man själva säger att det är mycket säkert när man ordnar streetrace.

– Vi hade 15 publikvärdar och andra funktionärer i går. Vi kontroller alkoholan. Sedan har vi brandsläckare, brandfiltar och till och med en hjärtstartare. Efteråt –  som i dag på förmiddagen – städar vi upp på platsen. Det enda vi inte kan få bort är märken i asfalten, berättar medlemmarna.

Det här låter bra men trots denna säkerhet är det många som inte kan förlikas med att det körs på detta sätt på allmänna vägar och i närheten av exempelvis olika företag.

Vid Axamo i Jönköping finns en bana för streetrace men där finns det stora begränsningar i form av bullernivåer, som omöjliggör många av de bilar som brukar komma till streetrace.

– Vi vill vara någonstans där vi inte stör någon, som raksträckan vid Ya, säger man från Wernamo Streetracing.

Det är militärt område och det är nog inte så enkelt att få tillstånd här. Ungdomarna har dock inte försökt men hoppas få veta hur de ska gå vidare.

– I vilket fall som helst var polisens agerande i går under all kritik. Pedagogiken var lika med noll och på grund av detta hetsades stämningen upp brutalt och det var grovt övervåld, säger ett par av medlemmarna.

De pekar på att polisen slog med batonger på bilar som var på väg att lämna platsen.

– Vi vill träffa myndigheterna, säger Anton i Wernamo Streetracing avslutningsvis.

Här finns artikeln med polisens kommentarer. 04 maj 2013 22:45

Här finns en artikel tidigare under söndagen. 04 maj 2013 10:12

Polisen tog hand om streetracingens ordförande men han släpptes efter sex timmar.

Anton i Wernamo Streetracing säger att man hoppas få träffa myndigheterna.

 

 

Läs mer om:
23 kommentarer
  1. Fjonkeen skriver:

    Riktigt bra skrivit och äntligen en sanningsenlig artikel!

  2. Jakob skriver:

    Men ni kan ju inte säga att ni säger eran del av versionen, vad är de ni berättar? Ja samma sak som man kan läsa överallt annars.. Som ni säger inte är under er, tala om sanningen iSt!!!!

  3. P S skriver:

    Ya vore ett bra ställe, kan inte Polis å Kommun hjälpa till med frågan till Militären ?? Då blir både ungar å vi vuxna nöjda….

  4. Therese skriver:

    Men dom nämner ingenting om hur 20-tal medlemmar i wsr sprang mot polisen när de tagit Anton. Och började sparka och slå mot poliserna. Det var innan alla samlades nere vid polisstationen!

  5. wsr medlem skriver:

    therese hade inte du skyddat en vän som blivit taget HELT utan anledning? dom ville bara att dom inte skulla åka iväg med honom utan att säga varför eller hur dom kunde göra det utan att han gjort något? Jag var en av dom som var på plats när det skedde. Anton tog en cigg och rökte gick 2 meter i sidled ifrån bilen samtidigt som dom undersökte hans bil. Då griper dom honom för störande av allmän ordning? Är det rimligt tycker du? Likaså att polisen slog med batonger på bilar som bara försökte åka från platsen, är det rimligt att släppa en polis hund på en person som står och pratar i mobiltelefon och inte utgör någon form av hot eller förseelse, är det rimligt att en polishund biter av pulsådern på en man i sin bil på väg från platsen som otuligt nog hade sin fönsterruta öppen? Tycker du ska granska situationen innan du anklagar någon i wsr för detta.

  6. Stefan skriver:

    Visst, ge dem ett område, som de kan köra på helger där de inte stör, men då ska de få betala hyra för området och betala för omkostnader för vägen! Så slipper vi tjatet! Men de ska inte tro att det är acceptabelt att köra på Bilprovningen utan tillåtelse, när de förstör deras väg!

  7. Johansson skriver:

    Diskussionen om lagligt ställe att va på har juh inget med vad som hände igår och göra! Visst hade det varit grymt skojj å få tillgång till Ya lr liknande, MEN det som hände igår var ju bara ett fett grymt felsteg av rang genomfört av WSR och deras anhängare. Detta felsteg kommer återspegla sig för alla andra Crew’n i området, oturligt nog! Kravaller har inget med bilsporten att göra!

  8. Carline skriver:

    @Stefan, du vet att det är inte bilprovningens väg? Margaretelundsvägen har länge varit en plats för race, och den har ALDRIG varit förstörd! Vem bryr sig om lite svarta sträck som tynar bort efter några veckor??
    Vanligtvis kommer en polisbil och ingen vågar köra. Racet är över. Man åker till en parkeringsplats och äter korv. Typ. Och pratar om bilar. Men igår tillät inte polisen oss det. Polisen kom med sina hundar. De svingade sina batonger mot ALLA. ALLA skulle bli gripna om de inte lämnade City Gross parkering.
    Jag är oskyldig, men vågade inte vara kvar. Polisens batong smakar ont!

  9. Jonas skriver:

    Hundbett sånt måste man ju göra en anmälan mot

  10. Therese skriver:

    Wsr-medlem, det polisen gjorde med att slåss med batonger på bilar och hota osv var helt oacceptabelt det kan jag hålla med om!
    Visst hade jag skyddat en vän men inte med våld mot polisen! Så ja, jag tyckte att de var ganska onödig av dem som gav sig på polisbilen och började sparka och slå på den. Ni kunde lika gärna bara åkt ner till polisstationen istället och visa ert missnöje som ni nu gjorde nere vid polisstation! De är de jag anser! Anklagar absolut ingen människa!

  11. JR skriver:

    Hur fort får man köra på de platser det pratas om jo 50 km timman
    Är det snabbast till 50 som gäller på racet ? Annars sätt upp en fartkamera eller några bulor de kan även bilprovningen använda.

  12. EmelieE skriver:

    Alla som INTE såg polisens agerande kan knipa mun, dom va hemska och gick över ALLA gränser! Läs om den oskyldiga mannen som blev biten i armen I SIN BIL!
    mirellathelander.se under rubriken”urballat streetrace och idiotiska poliser”

  13. Kalla mig Kalle skriver:

    Sätta upp en fartkamera? HAHAHA Vilket skämt! :-D

  14. Besviken skriver:

    Hej. Jag tycker helt klart inte att det är rätt av polisen att bete sig som dom gör och använda sin makt gentemot oskyldiga människor. Men ni i W.S.R kanske borde tänka er för lite hur ni beter er i den allmänna trafiken. Jag satt för mindre 1 timma sedan och läste om allt som stod i artiklarna. Tyckte att allt var för illa rent ut sagt. Men så skulle jag köra ett ärende på stan och var borta i ca 15 minuter. Det första som händer är att jag håller på att bli påkörd i rondellen vid Netto av en bil med loggan W.S.R i framrutan. Om ni ska vinna respekt av allmänheten kanske ni borde tänka på er stil o köra i trafiken!!! Arg som bara den för att jag inte körde längre ut i rondellen innan den kastar sig ifrån ingenstans med minst 70 i rondellen. Nästa gång tänker inte jag bromsa, så tänk er för!

  15. BMI skriver:

    Va ja vet så är det Corallen som äger parkeringen vid City Gross dom kan be polisen avvisa folk från deras ägor. Ja det är tamt utav polisen o aggra på det viset men nu den senaste tiden har det ju inte direkt varit lugna gatan när polisen kommer o även vad jag hört börjat hindra väktare till att komma till sina objekt. Och samlas utan för polishuset löjligt.

  16. Carline skriver:

    Förresten. Jag har gjort en anmälan mot polisen.

    Har du?

    http://www.jo.se/sv/JO-anmalan/Skicka-in-anmalan/

  17. wsr medlem skriver:

    Caroline vi kommer gå vidare med flertalet anmälningar under dagen. Kan meddela BMI att någon väktare har vi aldrig blockerat snarare är det så att vi spärrar vid husen så folk inte går nära och utlöser sensorer. tex Bufab som har väggsensorer. Dom flesta väktare har sagt att så länge ni inte rör våra objekt så får ni köra hur ni vill på vägen. Och vad jag vet har det ALDRIG förekommit någon form av skadegörelse på fastigheter.

    Vi i klubben har både efter racet på natten och på förmiddagen dagen efter gått och samlat skräp och burkar på hela området för att vi inte vill lämna stället så. Strecken från hjulspår tonar med tiden sakta men säkert bort och gör absolut inte den minsta skada för någon. gjorde vi 5% fel under racenatten så stod polisen för 95%.

    JR dom miljoner det kommer att kosta att sätta upp vägbulor och fartkameror kanske kunde användas lite bättre va? Tror det skulle vara betydligt billigare att kommunen hyr in sig på flygrakan eller dylikt så att man kan fortsätta ha denna ”folkfest”. Jag förstår att ni som sitter och läser artiklar och ska vara paragraf ryttare sitter och tjurar hemma och säger för er själva att lagar är till för att följas. Visst är det så, men vi gör detta för en enormt stor publik och då menar jag stora som små.

    ALLA som var på plats uppskattar det vi gör. Ni som sitter hemmma och klagar är varmt välkommna och komma och kolla och se va vi faktiskt gör. Visst de må va olagligt de vi gör. Men denna kommun väljer att lägga sina pengar på extremt fula rondellstatyer istället för ungdomar och se till så det finns saker att göra. Vi tar saken i egna händer och ser till så vi och väldig många andra aktiveras och har kul tillsammans! Vi kommer fortsätta med det vi gör. Vi kommer inte vika oss för polisen och deras sätt att agera i framtiden. Som jag nämnde tidigare av de fel och lagbrott som gjordes under race kvällen stod vi kanske för 5 % och polisen 95%. Ni andra som inte va där och bara sitter hemma och läser och tror på allt polisen säger i media tycker jag kan vakna upp och fatta hur verkligheten ser ut.

  18. Jakob skriver:

    Vi som var där och anser att de inte bara var 5% fel av er? Så som ni bettede er mot polisen är inte heller okej, om ni inte hade börjat hade det inte heller blivit så här!

  19. Mi skriver:

    Jag fattar inte hur ni tänker…. Ni är fullt medvetna om att ni bryter mot lagen, men ni tycker det är helt okej för att ni har några brandsläckare på plats!? Menar ni på fullt allvar att snuten ska skita i det, bara för ni vill ha lite kul!? Bryter man mot lagen får man räkna med bråk med snuten, inte komma och lipa i efterhand!

  20. En buse skriver:

    Jag älskar att köra, men kommer farbror blå så avbryter man och låtsar som om det regnar. Tar dom dig på bar gärning, stå för det. Och detta snack om att vilja göra det lagligt, ja jo men halva spänningen är att det är olagligt. Och kom inte och säg annat.

  21. En buse skriver:

    Och det som hände i lördags det kvittar hur mycket polisen gjorde fel, filma och bevisa deras övertramp men gå aldrig på dem med stenkastning osv, då vill de absolut inte se mellan fingrarna.

  22. Fredrik skriver:

    Vem ska betala skadorna som poliserna orsakade med battonger och hundar på oskyldiga folks bilar o folk som blev bitna av polishundar
    Folk som inte gjort ett skit. Vem ska betala skadestånd till dom?

  23. lillemannen skriver:

    jösses….blev biten av hunden?? det är bättre pli på polisens hundar än det är på några andras djur. dom hundarna gör inte sådana saker som påstås. sen till racet så får man ta det som en man om nu bröderna grip kommer, gör man något olagligt så får man sota för det förr eller senare. alla klagar på polisen men dom gör ju bara sitt jobb, tycker dock att dom borde få göra mer än dom får nu, Sveriges polis är för veka. ger dom mer befogenhet så minskar brotten.

Posta en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Relaterade nyheter

Så här gör du för att komma in på vår nya sida

08:50 | Har du hamnat på denna sida så ska du givetvis besöka vår nya sida i stället …. http://värnamo.nu Fungerar… Läs mer

Nu byter vi till nya sidor

10:11 | Framåt lunchtid måndag räknar vi med att göra en flytt till våra nya tidning som framför allt är mobilanpassad…. Läs mer

Fredriksson och Bredow i Värnamo

09:03 | I kväll blir det världspremiär i Värnamo. För första gången kommer det att bjudas på högläsning ur Katarina… Läs mer

Körförbud, narkotikabrott med mera

10:17 | Här följer fler polisnotiser från Värnamo.

Senaste polisnotiserna

10:01 | Här följer de senaste polisnotiserna från Värnamo med omnejd.

Planerar för ny station i Värnamo

08:49 | Om den nya höghastighetsbanan Europabanan kommer passera Värnamo så är det inte säkert att det blir någon station… Läs mer

Bildspel: Rusken runt lockade…

20:04 | I dag har det varit andra dagen av två i arrangemanget Rusken runt.

Mordmisstänkta är släppta

18:47 | De två män som varit anhållna och misstänkta för brottet mord/dråp i Kärda har släppts av jouråklagaren. Beslutet om att… Läs mer

Tånnödagen modell 2015

13:06 | Tånnödagen har firats i många år nu och i går lördag var det dags igen.

Traktorer lockade i Nydala

10:04 | Vi berättade i går om traktorinvasion och mycket mer i samband med Rusken runt.

Mordmisstänkta är 20 och 40 år

09:15 | De två män som är anhållna misstänkta för gårdagens mord i Kärda är födda på 1970-talet och 1990-talet… Läs mer

Hade narkotika i bostaden

09:09 | Strax efter midnatt hittade polisen misstänkt narkotika hemma hos en 40-årig Värnamoman. Polisen hade påträffat honom på stan… Läs mer

Västkust mellan Morups Tånge och Stensjöstrand i Halland

21:52 | Vår natur-och kulturkrönikör Dan Damberg har besökt Västkusten.

Låg på restauranganggolvet…

20:46 | En polispatrull kallades i kväll till en restaurang i centrala Värnamo eftersom en man hade lagt sig på… Läs mer

Brand i container i Värnamo

17:22 | Räddningstjänsten har fått larm o men brand i en container på Ingelundsvägen Vid Volvo och Peltor i Värnamo.

Folkfest för Rusken runt

13:05 | Runt sjön Rusken råder det just ny full aktivitet i varenda buske och vrå. Rusken runt bjuder som… Läs mer

50-årig man mördad i Kärda

11:34 | En man i 50-årsåldern är påträffad död i Kärda. Förundersökning om mord eller dråp är inledd. Flera personer är… Läs mer

Bowling mot cancer

10:11 | Bowlinghallarna runt om i landet går nu samman i kampen mot cancer. I Värnamo arrangerar Bowlingmagasinet söndagen den… Läs mer

Trafikolycka – sex personer inblandade

09:53 | Klockan 09.37 fick SOS larm om en trafikolycka på riksväg 27 mellan Bredaryd-Forsheda med två fordon som det var… Läs mer

Långa ögonfransar hos Sandra

17:36 | Ovanligt många kvinnor i Värnamo promenerar omkring med tjusiga ögonfransar. Nu finns det en förklaring till detta.

Länets psykvård bäst på tillgänglighet

09:16 | Psykiatrin i Jönköpings län är bäst i landet när det gäller tillgänglighet. I Värnamo fick 100 procent av… Läs mer

Skickades hem från akuten med hjärnblödning

08:52 | En ung kvinna skickades hem från sjukhuset i Värnamo med medicin mot kramper. Men sjukhusets läkare hade missbedömt… Läs mer

Sprutar in lim i nyckelhål

08:48 | De senaste dagarna har ett par boende på Nygatan i Värnamo drabbats av ett de inte kunnat ta… Läs mer

Stannade inte för barn – fick böta

08:46 | Polisen hade i går morse en kontroll vid Borbackaskolan i Bor och noterade då att en bilist körde… Läs mer

Bestulen på ny båtmotor

08:46 | En 40-årig Rydaholmsman blev mellan 26–27 augusti bestulen på sin nya båtmotor värd 23 000 kronor som förvarades… Läs mer

Sprang från brottsplatsen

08:45 | ICA Kvantum drabbades vid 20-tiden i går kväll av en stöld av smink. Personal observerade en man som… Läs mer

Stulen mobil kunde spåras

08:42 | En tysk kvinna förlorade sin mobiltelefon Iphone när hon var på Statoil på Växjövägen i Värnamo. Telefonen har… Läs mer

Stölder och misshandel

08:36 | Ett axplock ur polisanmälningar.

Centern debatterar öppna landskap

08:13 | Centerpartiet i Värnamo kommun har sänt oss en insändare där ämnet öppna landskap tas upp. Här kommer den… Läs mer

Ledigt jobb som säljare

20:57 | Nevotex i Nässjö söker via Codeq säljare till möbelbranschen. Läs mer på vår jobbsida.