Värnamoborna vände (SD) ryggen

Sverigedemokraternas torgmöte i Värnamo blev en lugn tillställning-

Endast  två personer omhändertogs för att ha stört mötet.

Av åhörarna, som enligt polisen uppgick till 350 personer, valde sedan närmare hälften att vända ryggen till dagens huvudtalare, Jimmie Åkesson.

Polisens insatschef berättar att de två personerna som omhändertogs har efterräkningar att vänta.

– De är nu misstänkta för stötande av allmänt möte, säger han.

Hur många polismän eller personer från Säpo som fanns på plats vill han inte uttala sig om. Nej, men vi hade anpassat insatsen efter behovet, konstaterar P-O Udderström som var insatschef.

Både Jimmie Åkesson och Peter ”Nalle” Lundgren hade vissa problem att föra fram sina politiska åsikter. Den sistnämnde är tvåa på partiets vallista till Europaparlamentet. Först stördes de av några visselpipor och sedan valde stora delar av publiken att vända podiet ryggen. Publiken fick också höra Jörgen Fågelklo, partiets konferencie, samt partiets distriktsordförande Johan Nissinen.

Foto: Peter Magnusson

Läs mer om:
24 kommentarer
  1. Svensson skriver:

    En stor eloge till alla som var där och protesterade mot Åkesson!!

  2. Inte okej skriver:

    Jag tycker inte det är okej, pinsamt att vara värnamobo när ni beter er såhär!!

  3. Persson skriver:

    Hoppas du skojar ? Själv skäms jag över att Värnamoborna inte kan uppföra sig!

  4. Ulrik Petersson skriver:

    Hej!

    Sverigedemokraterna kommer att gå framåt i valet för att man har bra värderingar och åsikter!

  5. Elisabeth skriver:

    Bra initiativ och en bra uppslutning i Värnamo idag. Sverigedemokraterna hör inte hemma i vår regering. Läst & följt de 2 facebookgrupperna som startat denna FREDLIGA demonstration. En stor eloge & dagens ros till grundarna till detta växande & behövande engagemang.

  6. v-bo skriver:

    Av dem som applåderade till Sd:s ”bra värderingar och åsikter” såg jag bara besvikna förlorare som kostar samhället pengar. Känner man inte någon självkritik när man kritiserar dem som jobbar och sliter.

  7. mikael skriver:

    hahahahah ja dom som vände ryggen glömde hörselskyden. dom vart intreserade i alla fall.bilderna säger allt .

  8. Demokrat (ej sverigedemokrat) skriver:

    Jag gjorde en beräkning och fann att c:a 20 % vände ryggen till! Dessbättre var det endast ett fåtal som aktivt störde den demokratiska processen, dvs mötesfriheten.

  9. Svensson skriver:

    En stor eloge till alla som var där och inte protesterade mot Åkesson.

  10. Stumpan skriver:

    En allra vackraste blombuketten vill jag ge Jimmie Åkesson.

  11. Pinsamt skriver:

    Otroligt pinsamt av värnamobor att vara så odemokratiska. Men visst, hoppas ni demonstrerar på samma sätt mot Vänstern och deras kommunism. Ett hot mot hela världen, dödspolitik och så kallade ”arbetsläger”. Vänster 2014 = Gulag 2015.

  12. Peter "Nalle" Lundgren skriver:

    Nej, vi hade inga som helst problem att hålla våra tal över huvud taget varken jag eller Jimmie då det inte förekom några störande moment över huvud taget.
    De som eventuellt vände ryggen till måste ha varit mindre än 50 pers. då de inte syntes från scenen i det stora folkhavet som samlats inför talet.

  13. danne skriver:

    Demokratin är död i sverige men det har den ju varit länge , och jag skäms över de som gjorde sig själva till åtlöje däribland minst ett kommunalråd. arma människa du borde skämmas som representerar kommunen på detta sätt men troligt är så urbota fel att ni inte förstår att ni förstör både för er själva och den sak som heter demokrati.

    Finns inget land i europa i alla fall som tagit emot så många från andra länder, sverige tar emot 10 ggr fler än tyskland som kommer 2 a . När det gäller rasism så är nog sverige minst rasiktiska land som finns , det är en myt som sprids av de som vill att alla ska få bo i sverige och de som tjänar pengar på det. Den som inte förstår att alla kan inte bo i sverige utan att sverige bryts sönder och slutar att fungera borde tänka efter en gång till.

    En eloge till jimmy att han orkar med , ni som protesterar
    skulle inte orka ett dag i hans värld.

  14. Maria skriver:

    Rubriksättning… bara en liten del av dem som var där vände ryggen till.

  15. värnamoBo skriver:

    Ett evenemang på en skola, där en elev framfört sina åsikter och vissa eleverna hade vänt ryggen åt talaren. Då hade det varit mobbning.
    Konstigt att vissa ska kunna utföra mobbning och få eloge för det

  16. Luis Gonzalez skriver:

    Om man går igenom alla rubriker från dagens besök i Värnamo så är det lätt att konstatera att SD fortf. är lika rasistiska som de var innan besökets, bara det att fler har fattat att rasistiska åsikter inte hör hemma i något demokratiskt samhälle, de hör inte hemma i politiken och de hör absolut inte hemma i Värnamo

    För att citera en klok kvinna:

    ”Det handlar inte längre om höger eller vänster. Det handlar om de där filmerna som vi alla har sett och frågat oss själva ”hur kunde det hända”?
    Nu vet vi att det bara händer och att det är upp till dig och mig att se till att inte händer, för det finns inga andra som kommer göra det jobbet åt oss.
    Det finns bara vi.” -Malena Ernman (AB dabatt)

  17. Daniel skriver:

    Jag uppskattar att ca en fjärdedel vände ryggen åt. Jimmie och Peter hade inga som helst problem att föra fram sina politiska åsikter.
    Dessutom fick de rungande applåder.

  18. jag skriver:

    Till alla sd-vänner
    Att ni inte lyckades med att uppfyller era egna drömmar är inte mitt fel.
    Jag kom till Sverige, har aldrig begått brott. Levt ett liv som dem flesta med att vakna tidig o jobbat hårt. Jag får inget gratis och det behövs inte heller. Jag kan lita på mina kunskaper och är inte rädd att lära mig nya saker.

    Det är kanske frågan om er egen osäkerhet. Tror ni att ni ska få ett jobb bara på grund av nationalitet/etnicitet? Men sitter ni och kollar på facebook där folk berättar för er hur mycket pengar, ni ska tro jag kostar er. Ni ska kanske våga bryta det mönstret i era liv och ställer er frågan: hur bra ni själva är när invandrare som jag symboliserar ett hot.

    Men är ni så fega att ni behöver en syndabock för era misstag kommer ni alltid falla för partier som sd/svp. Älskar alla mina svenskar vänner och utländska vänner från andra ländr än mitt gamla hemland för att jag behöver inte döma efter natinalitet, hudfärg, sexualitet och religion.

    Peace!

  19. Svenne skriver:

    SD hade fler besökare på sitt torgmöte än våra övriga partier – tyvärr. En del stod med ryggen mot talaren men de hörde ju lika bra för det. De blev ju också fotograferade tillsammans med Åkesson när de hade ansiktena åt samma håll, en bild för familjealbumet kanske. Alla var väl där av intresse för SD:s politik även om en del inte vågade erkänna så röstar de ju anonymt och kanske t.o.m tar politiska uppdrag i SD.

  20. Svensson skriver:

    danne: har du källa till dom siffrorna?

  21. soffi skriver:

    Först ger dom sig på invandrarna sen så plockar dom dessa människor som har hjälpt dom till makten; dvs dom arbetslösa, missnöjda och dom allmänt ”överblivna” i samhället.
    Så demokratisk är SD !

  22. Kalle skriver:

    Pensionärer som får sänkt pension av Alliansen borde gå och vända ryggen åt deras representanter. Eller hur? Gillar man inte EU vänder man ryggen åt alla som är för. Bra. Tycker man att det är rätt att Sverige med sina 9 miljoner skall ta hand om 33% av kvotflyktingarna och att det är rätt att resten av EU, 499 miljoner, tar 67 % så skall man så klart applådera Alliansen och hurra för både Sossar och Vänster. Enkelt. Vill man behålla sin pension men tycker att det är lite lite fel med fördelningen 33/67% ställer man sig på tvären. Och applåderar bara lite.

  23. Malin skriver:

    Jag var och lyssnade på SD i lördags och de hade inget rasistiskt att säga.
    Det närmaste som möjligtvis kom var att man skulle ha hårdare gränsbevakningar och det tycker jag är helt rätt. Det borde vara mer som Australien och USA!
    Och ni som vände ryggen till- Det var ju bara töntigt rent ut sagt!

  24. Patrik skriver:

    Dom som är för invandring kan ju batala 10% mer i skatt.

    SD 2014

Posta en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Relaterade nyheter

Så här gör du för att komma in på vår nya sida

08:50 | Har du hamnat på denna sida så ska du givetvis besöka vår nya sida i stället …. http://värnamo.nu Fungerar… Läs mer

Nu byter vi till nya sidor

10:11 | Framåt lunchtid måndag räknar vi med att göra en flytt till våra nya tidning som framför allt är mobilanpassad…. Läs mer

Fredriksson och Bredow i Värnamo

09:03 | I kväll blir det världspremiär i Värnamo. För första gången kommer det att bjudas på högläsning ur Katarina… Läs mer

Körförbud, narkotikabrott med mera

10:17 | Här följer fler polisnotiser från Värnamo.

Senaste polisnotiserna

10:01 | Här följer de senaste polisnotiserna från Värnamo med omnejd.

Planerar för ny station i Värnamo

08:49 | Om den nya höghastighetsbanan Europabanan kommer passera Värnamo så är det inte säkert att det blir någon station… Läs mer

Bildspel: Rusken runt lockade…

20:04 | I dag har det varit andra dagen av två i arrangemanget Rusken runt.

Mordmisstänkta är släppta

18:47 | De två män som varit anhållna och misstänkta för brottet mord/dråp i Kärda har släppts av jouråklagaren. Beslutet om att… Läs mer

Tånnödagen modell 2015

13:06 | Tånnödagen har firats i många år nu och i går lördag var det dags igen.

Traktorer lockade i Nydala

10:04 | Vi berättade i går om traktorinvasion och mycket mer i samband med Rusken runt.

Mordmisstänkta är 20 och 40 år

09:15 | De två män som är anhållna misstänkta för gårdagens mord i Kärda är födda på 1970-talet och 1990-talet… Läs mer

Hade narkotika i bostaden

09:09 | Strax efter midnatt hittade polisen misstänkt narkotika hemma hos en 40-årig Värnamoman. Polisen hade påträffat honom på stan… Läs mer

Västkust mellan Morups Tånge och Stensjöstrand i Halland

21:52 | Vår natur-och kulturkrönikör Dan Damberg har besökt Västkusten.

Låg på restauranganggolvet…

20:46 | En polispatrull kallades i kväll till en restaurang i centrala Värnamo eftersom en man hade lagt sig på… Läs mer

Brand i container i Värnamo

17:22 | Räddningstjänsten har fått larm o men brand i en container på Ingelundsvägen Vid Volvo och Peltor i Värnamo.

Folkfest för Rusken runt

13:05 | Runt sjön Rusken råder det just ny full aktivitet i varenda buske och vrå. Rusken runt bjuder som… Läs mer

50-årig man mördad i Kärda

11:34 | En man i 50-årsåldern är påträffad död i Kärda. Förundersökning om mord eller dråp är inledd. Flera personer är… Läs mer

Bowling mot cancer

10:11 | Bowlinghallarna runt om i landet går nu samman i kampen mot cancer. I Värnamo arrangerar Bowlingmagasinet söndagen den… Läs mer

Trafikolycka – sex personer inblandade

09:53 | Klockan 09.37 fick SOS larm om en trafikolycka på riksväg 27 mellan Bredaryd-Forsheda med två fordon som det var… Läs mer

Långa ögonfransar hos Sandra

17:36 | Ovanligt många kvinnor i Värnamo promenerar omkring med tjusiga ögonfransar. Nu finns det en förklaring till detta.

Länets psykvård bäst på tillgänglighet

09:16 | Psykiatrin i Jönköpings län är bäst i landet när det gäller tillgänglighet. I Värnamo fick 100 procent av… Läs mer

Skickades hem från akuten med hjärnblödning

08:52 | En ung kvinna skickades hem från sjukhuset i Värnamo med medicin mot kramper. Men sjukhusets läkare hade missbedömt… Läs mer

Sprutar in lim i nyckelhål

08:48 | De senaste dagarna har ett par boende på Nygatan i Värnamo drabbats av ett de inte kunnat ta… Läs mer

Stannade inte för barn – fick böta

08:46 | Polisen hade i går morse en kontroll vid Borbackaskolan i Bor och noterade då att en bilist körde… Läs mer

Bestulen på ny båtmotor

08:46 | En 40-årig Rydaholmsman blev mellan 26–27 augusti bestulen på sin nya båtmotor värd 23 000 kronor som förvarades… Läs mer

Sprang från brottsplatsen

08:45 | ICA Kvantum drabbades vid 20-tiden i går kväll av en stöld av smink. Personal observerade en man som… Läs mer

Stulen mobil kunde spåras

08:42 | En tysk kvinna förlorade sin mobiltelefon Iphone när hon var på Statoil på Växjövägen i Värnamo. Telefonen har… Läs mer

Stölder och misshandel

08:36 | Ett axplock ur polisanmälningar.

Centern debatterar öppna landskap

08:13 | Centerpartiet i Värnamo kommun har sänt oss en insändare där ämnet öppna landskap tas upp. Här kommer den… Läs mer

Ledigt jobb som säljare

20:57 | Nevotex i Nässjö söker via Codeq säljare till möbelbranschen. Läs mer på vår jobbsida.