Josephine rapporterar från Dana Cup

Josephine Svanberg från Skillingaryd berättar om ett stort äventyr för Skillingaryds IS P00 i fotboll som är på Dana Cup i Danmark.

Vad kul att ni ville läsa just det här. De små uppdateringar vi kommer lämna skrivs varje kväll på en mobiltelefon. Författarna kommer förmodligen vara väldigt trötta och skulle helst vilja låta John Blund göra dem sällskap på de lite obekväma luftmadrasserna i klass- och kontorsrum på Hirtshals Skole i Danmark. Men så finns ju ni där; alla föräldrar, släktingar och vänner. Ni som sitter och ivrigt väntar på att få läsa om hur vi har det.
Men så kanske just du sitter där nu, du som inte har en aning om vad vi är för filurer och vad sjutton vi gör i Danmark. Självklart är du välkommen att läsa ändå! Jag skall berätta för dig vilka vi är.

Jag som skriver heter Josephine, född och uppvuxen i Skillingaryd. Nog om mig, för de viktigaste personer under denna vecka är 15 killar i åldrarna 12-16 år, och en tjej på 14 år. Alla har de någonting gemensamt; de spelar fotboll i Skillingaryds IS. För exakt två år sedan var pojkarna i P-00 iväg på Bullerby Cup i Vimmerby. Svettdropparna på fotbollsplan blandades med många skratt, kortspel, disco och diverse utflykter. Det var bland det roligaste laget gjort tillsammans. Väl hemma började drömmarna gro om att återigen åka iväg för att spela Cup tillsammans, och planeringen och arbetet för att komma iväg till Dana Cup sattes snabbt igång. Spelarna har sålt grejer, hembakat på marknaden, tvättat däck, delat ut reklam, inventerat på ICA och mycket mer därtill. Även Skillingaryds IS har bidragit med en stor summa pengar för att killarnas dröm skulle kunna bli verklighet.

Och nu ligger jag här, på en luftmadrass i Danmark, medan spelarna är ute och roar sig på skolgården. Vi började dagen med samling på Movalla kl. 07:30 för avfärd mot Göteborg kl. 07:45. All packning stuvades in i två bilar och spelarna i fem andra bilar. Fantastiska föräldrar ställde upp och körde dem hela vägen till Göteborg där de sedan klev ombord på färjan. Till spelarnas lycka hade vi bokat buffé. Alla åt tills maten höll på att spruta ut ur öronen – och då var det dags för dessertbuffén! Resten av resan spenderades på soldäck samt i shopen.
När vi kommit i land åkte jag i förväg till skolan där vi blivit tilldelade boende. Jag checkade in laget och ordnade med extra rum till oss kvinnor/tjejer. Ett stort klassrum för killarna och ett mysigt arbetsrum till oss andra tre. När spelarna kom fram med bussen var det bara för dem att bära in sin packning och bädda sina sovplatser.
Därefter tog vi bussen in till Hjørring. Under cupveckan går extra bussar endast för cup-deltagare. Vår linje, nummer 8, stannar precis utanför skolan och tar oss hela vägen fram till cup-centret. Men man får vara i tid till bussen, för det är många lag som vill med och man får inte vara rädd för att trängas. Väl framme i Hjørring registrerade vi laget och begav oss därefter till det gigantiska tältet där vi med blå deltagarband äter lunch och middag. Ris och kalkon i sötsur sås stod på menyn i eftermiddag. Under middagen insåg vi alla, både ledare och spelare, hur trötta och varma vi var. Spelarna beslutade därför att vi hoppar över invigningsceremonin och spenderar kvällen på stranden istället. Vi tog bussen tillbaka för att snabbt byta om och sedan promenera ner den korta biten till stranden. Bad, bollkastning och hopp i sanddynerna i solnedgången. Kan livet bli bättre?

Och nu ligger jag alltså här; lyssnar på skratten från pojkarnas rum på andra sidan korridoren. Det skulle vara tyst i byggnaden för 15 minuter sedan, men vem kan väl säga stopp och belägg när skratten från alla sovsalar näst intill får golvet att skaka? Inte jag i alla fall.. 

I morgon (läs idag tisdag) skall vi stiga upp vid 06:30. Två matcher väntar, samt lagfotogragering. Hoppas ni är lika spända som vi!

Posta en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Relaterade nyheter

IFK P03 vann Adventscupen

15:41 | IFK Värnamo P03 vinnare vann i dag Adventscupen i Burseryd.

test

12:17 | test detta är bara ett test

Anna spelar EM-kval

13:21 | Anna Anvegård från Bredaryd är åter med i det svenska fotbollandslaget.

Bra av Jonna och Mira

07:00 | Det gick bra för ett par tjejer från Värnamobygdens RF vid tävlingar i Perstorp. Jonna Johansson vann i… Läs mer

Michaela vann GP-final

06:34 | Till finalen i Sweden Grand Prix i Göteborg deltog systrarna Michaela och Johanna Arvidsson från Skillingaryds Skyttegille och… Läs mer

Bra spel av VIK-herrarna

22:01 | Värnamo IK herrar har i dag spelat sin andra träningsmatch. Det blev 7–9 hemma mot Jönköpings City.

Fina resultat av golfjuniorer

20:44 | Det var fler än Pelle Edberg som spelade fin golf i dag som hans brorson och tjejer från… Läs mer

Plitvice förlorade på ”öa”

20:19 | Visingsö hemmabesegrade i kväll Plitvice från Vaggeryd med 6–3 (2–1) i en mycket bra match för att vara… Läs mer

Bara en poäng för B/R/H

19:24 | Hemma vann kombinationslaget Bor/Rydaholm/Horda mot Hultsjö Atom med 5–2. I dagens bortaretur fick B/R/H nöja sig med en poäng.

Klar seger för IFK:s U-damer

19:16 | IFK Värnamos U-damer jagar Alvesta GIF i division 3. I dag blev det tre nya poäng då Älmhults… Läs mer

4–1 för SIS-damerna

19:11 | Skillingaryds IS fortsätter att kämpa om andraplatsen i damfyrans Jönköpingsgrupp.

1–14 för WIK-damerna

19:05 | Waggeryds IK har det kärvt i damtrean och i kväll blev det ett bottennapp.

Rikard tog SM-brons

18:36 | Rikard Andersson från Bredaryd är Sveriges tredje starkaste man i sin viktklass upp till 105 kilo.

Carina fixade ett BSOK-guld

17:49 | Ett guld och ett silver blev medaljfacit för Bredaryds SOK när stafett-DM sprangs utanför Målilla.

Pelle blev tvåa på Europatouren

17:00 | Det blev till slut en andraplats för Pelle Edberg på Europatouren i Prag. Han var ett tag i ledningen under… Läs mer

Ny förlust för Bor

16:49 | Bors SK fortsätter att förlora i fotbollsfemman. Det blev 0–3 på Rastavallen mot Virestad.

Satte seniorerna på plats

11:32 | Juniorerna hos Värnamo Golfklubb har satt juniorerna ordentligt på plats i en motsvarighet till Ryder Cup och Solheim… Läs mer

Andreas gjorde hole in one

23:00 | Pelle Edberg spelade bra på Europatouren i dag men en Värnamogolfare visade också formbesked.

73-årig skyttetradition i Skillingaryd

21:15 | Skyttetävlingen Högtidsskjutningen har hållits sedan 1942 på Skillingaryds Jaktskyttebana,

Enkel seger för HV71

20:23 | HV 71 tog en klar seger i Champions League genom att hemmabesegra danska Sønderjyske med 7–1.

Vaggerydstös tvåa i Festivalloppet

19:36 | Tilly Olsson från Vaggeryd gjorde en riktigt bra insats då hon sprang Festivalloppet i Strömsnäsbruk i dag.

WSK och Vaggeryd i topp

18:36 | Det blev fyra lokala segrar i HIK-spelen i friidrott i Hovslätt i dag. Två av segrarna tog Emma… Läs mer

Fem lokala DM-guld i orientering

18:25 | DM i medeldistansorientering utanför Oskarshamn blev lokalt sett lyckat. Hela fem klassvinster tog bygdens fyra klubbar.

Forsman hjälte i Waggeryds IK

17:15 | Viktor Forsman hade bara gjort ett mål för sitt Waggeryds IK inför dagens botamöte mot IFK Stockaryd/Rörviks IF…. Läs mer

Lysande spel av Pelle Edberg

17:10 | Pelle Edberg är efter tre av fyra dagars spel på Europatouren i Prag tvåa.

Hook bröt förlusttrenden

17:05 | Efter tre raka förluster är Hook tillbaka i vinnarspåret i Jönköpingssexan. Det blev 4–0 (2–0) borta mot Barnarp.

Rydaholm tog poäng i Alvesta

16:53 | Toppmötet Alvesta – Rydaholm i elitfyran slutade 2–2.

1–0 blev 1–2 för Bredaryd Lanna

16:05 | Trots et tidigt ledningsmål lyckades inte Bredaryd Lanna hemmabesegra Habo utan matchen slutade 1–2 (1–1).

Västboås vann trots dåligt spel

15:22 | Eril Larsson var tungan på vågen när Västboås drygade ut serieledningen efter 1–0 (1–0) borta mot Jönköpings BK.

IFK-damerna vann klart

14:44 | IFK Värnamo dam bortabesegrade Egnahem med 5–1.