Ny spelare klar för IFK Värnamo

IFK Värnamo har just nu presskonferens och har presenterat en ny kille i spelartruppen.

Det är en yttermittfältaren som heter Ahmed Awad.

21-årige Ahmed har spelat för Dalkurd i ettan och anses vara en stor talang som förväntas blomma ut i IFK Värnamo. Han har bland annat varit hos Djurgården för att provspela men det blir inte Allsvenskan utan Superettan för den målfarlige yttermittfältaren som i IFK troligen mest kommer att användas som anfallare. På papperet har IFK det därmed väl förspänt med Ahmed och sedan tidigare klare Pär Cederqvist.

– Det känns bra. Nu ha vi värvat färdigt och har ett bra lag för Superettan, säger IFK-ordförande Kaj Larsson.

Ahmed Awad ha för övrigt spelat en match med IFK den här säsongen. Det var mot Åtvidaberg borta och han fick då lovord.

Vid dagens presskofnerens presenteras även David Björkeryd som vi tidigare berättat om som ny spelare.

Foto: Lars-Erik Svensson

 

 

Läs mer om:
22 kommentarer
  1. Glenn skriver:

    Roligt att man fortsätter värva offensivt för att sedan släppa in 4 mål mot Falkenberg, 5 min in i varje halvlek.

    Är det kanske dags att fundera på om försvaret duger? Man säger att man har prioriterat försvarsspel på träningarna och ändå går man och släpper in 4 mål mot Falkenberg.

  2. Hej Hej skriver:

    Håller med föregående talare!

  3. Gunnar skriver:

    Osar fiasko, ser bättre ut hos V-södra! Dom håller på med nånting bra!

  4. mm skriver:

    Satsa på Bebben i år

  5. Glenn skriver:

    Satsa på våra egna spelare! I stället värvar man spelare som inte är bättre än våra egna talanger

  6. tuben skriver:

    Södra satsar på spelaren från regionen samt egna produkter och spelar i tvåan inom tre år.Dessutom har de en ung trupp.Det kanske är omöjligt för IFK att göra likandt då finnveden är för litet område. Dock borde IFK kanske få lite tillbaka av de klubbar de ”skänkt” spelare till såsom HIF och Elfsborg samt även Kalmar.Varför inte Ludvig Öhman från KFF och Ramadan från HIF.

  7. IFK-supporter skriver:

    Med tanke på att IFK (klubben med gott om pengar helt plötsligt?) har köpt ut Ahmed från kontraktet med Dalkurd trots att Kaj Larsson för någon vecka sedan gick ut i en tidning och berättade att man inte har några stora spelarkostnader då man värvar unga bosman-fall så måste Ahmed vara väldigt bra. Jag har aldrig sett honom spela. Så kan tyvärr inte uttala mig mer om saken. Men en profil fattigare i Div 1 läste jag mig till.

  8. nisse skriver:

    dom köper spelare som inte platsar i andra klubbar satsa på egna ungdomar i stället

  9. Niclas skriver:

    Tror säkert att Awad och Björkeryd blir lyckade. Sen är det ju lite lustigt att det tycks finnas så många förståsigpåare här som tror att plantskolan innehåller hur många bra spelare som helst. Det är nödvändigt att värva men jag hoppas att en kille som Kolaric blommar ut i år i U21

  10. Glenn skriver:

    Vem är Kolaric?? Tillhör han ens a-truppen?

  11. Peter skriver:

    Glenn.. Haris Kolaric ”tillhör inte ens a truppen” för man valde att köpa andra spelare. När det finns en spelare som Haris Kolaric som gjorde runt 50-60 poäng med alla spelade matcher inräknade förra säsongen.. Visst denna generation i u 21 är långt ifrån IFK:s tidigare generation i 91-92, men jag tror de aldrig hade blivit så bra som de är idag om de inte fick träna och spela med a-laget från 16-årsåldern… Men jag är helt övertygad om att en del spelare i u 21 hade fått skolning och träna med a-laget under ett halvår så hade 2-3 spelare gått rakt in i startelvan till hösten eller nästa år åtminstone. IFK:s värvningspolitik är så dålig det kan vara varför värvar spelare när de redan finns i truppen? Likadant som att man skulle så i en skörd när det inte finns någon, helt oirrelevant.

  12. tuben skriver:

    Ge IFK-lojala anhängare bensinpengar och boende så kan de scouta runt om i landet. De IFK värvat nu har ju redan provspelat runt om i Sverige utan napp. Agenter kan man inte alltid lita på.

    Sedan har man inte lyckats värva alla talanger i närområdet. Till exempel Johan Andersson Bredaryd, Bojanic från GIS och Skillingaryds fd målvakt Ivan Gibanic som alla spelar i Öster. När dessa värvades till Öster spelade Öster och IFK i samma division

  13. Fredrik skriver:

    IFK Värnamo borde satsa på dem yngre i juniorlaget/U21 som är mer hungriga. Istället väljer man att satsa på spelare som är dåliga och blivit nekade i andra klubbar. Ge ungdomarna en chans. Våga satsa!

  14. Lasse P skriver:

    Så mycket struntprat det finns här. Awad har inte provat runt med en massa klubbar. Han var kontrakterad av Dalkurd och hade 3 år kvar enligt deras hemsida. Sen har killen varit med och lirat med IFK nu under vintern och gjort det så pass bra att man valt att värva honom. Han ska tydligen ha gjort en mycket bra match mot Åtvidaberg . Att folk väljer att döma ut killen utan att ha sett honom är för mig ofattbart. Om våra talanger är så himla bra så borde de ha visat det, är man inte med och tar en tröja i startelvan så är man helt enkelt inte tillräckligt bra. Så som Awad har beskrivits så tänker jag ge killen en chans.

  15. Ingen expert skriver:

    Det är rätt kul att läsa här, vad många experter det finns…. Lasse P , du har rätt i allt. Se positivt! IFK-ledarna har nog lite mer kunnande än vad supportrarna har. Tror ni verkligen inte att IFK scoutat? Så låt oss hoppas att de nya smälter in i laget och att de egna talangerna i U21 tränar ännu hårdare så att konkurrensen hårdnar ytterligare

  16. LYCKA skriver:

    Lasse P jag håller med dig bara i det sista meningen .
    Du verkar vara en av de gubbar som är bra informerad eller kanske du påverkar vilka som ska komma in i A-laget och jag är inte förvånad för att du är upprörd.
    Du läger skulden enbart på våra grabbar, Att våra grabbar är för dåliga för att ta sista steget mot A -aget kanske beror på många andra faktorer.
    Bara ett ex.
    -Man tar in grabbar från andra föreningar in i tex juniorlaget och samma grabbar får stor beröm och alla dörrar öppnas för dom fast dom är inte alltid bättre en våra egna killar som har varit i föreningen, vissa upp till 10 år . Tycker du Lasse att sånt arbete hjälper våra grabbar att vara bättre jag tycker inte.
    -Har vi inga egna talanger ?
    -Hur ska IFK överleva utan egna talanger?
    -Ska man köpa in pojklagsspelare ?
    Lasse P det du skriver är ett förolämpning mo våra kilar och jag undrar om du har sett dom nån gång spela fotboll.
    Och sist men inte minst: det finns några killar, underbara spelare i U21 som ingen kan stoppa på vägen till att vara betydelsefulla spelare om inte för IFK då för nån annan förening. Några av dem har gått igenom JT-skolan och utnyttja det han har lärt er om fotbollen. Framför allt ha roligt på planen hitta på nya grejer och vara vinnare.
    Lycka till killar och kämpa på bara, ge aldrig upp era drömmar pga.några sura gubbar och deras dåliga omdöme.

  17. Peter skriver:

    Visst Björkeryd och awad är riktiga klassvärvningar som går rakt in i startelvan. Men en del andra. Visst man ska inte döma alltifrån hur många poäng en spelare gör men det är väl de man behöver i laget? Poängspelare och i mina ögon så är dem inte de spelare vi behöver! Man måste satsa på sina egna produkter och låta den blomma annars kommer inte IFK ha några ungdomar kvar inom snar framtid, då ungdomarna ha tröttnat och vill söka sig till nya utmaningar och lyckan någon annanstans.. Man måste ge dem en ärlig chans.

  18. Lasse P skriver:

    Till signaturen ”LYCKA” så kan jag försäkra dig om att jag INTE har något med IFK att göra mer än som hängiven supporter. Däremot låter du mer som en arg förälder vars barn inte fått chansen. Jag sa det innan och jag nämner det åter igen, om våra talanger i de egna leden är så pass bra så ska de förtjäna sin plats i en konkurenssituation. Man ska konkurera om en plats och kriga till sig en plats. Det är så man utvecklas. Man kan ju inte tro att man ska få glida in på en räkmacka bara för att man råkar vara i de yngre leden. Det är väll ingen social verksamhet. Så fungerar det i alla elitklubbar. Talangerna får kämpa för sin plats och ta sin chans vid rätt tillfälle och jag utgår från att IFK väljer att ge dem chansen och sen får talangerna förvalta sin chans på bästa sätt. Min tanke var mer att folk väljer att hänga ut dessa två nyförvärv utan vetskap om vilka de är eller knappt sett dem spela. Det kan ju inte vara kul för Awad eller Björkeryd ifall de vill läsa artikeln om sin presskonferens och upptäcker att ett tiotal personer inte välkomnar dem. Jag läste i artikeln att Awad exempelvis självmant valt IFK trots intressen från andra klubbar. Då måste man uppskatta och ge båda killarna en ärlig chans. Missförstå mig inte fel, självklart vill jag att våra ungdomar i våra egna led ska få chansen (vilket de får, skillnaden är att det inte skrivs i media) men i ärlig kamp ska de tampas med de färdiga seniorerna och förhoppningsvis där ifrån ta nästa steg. Jag tror inte att IFK försöker stoppa våra talangers utveckling, verksamheten hade knappast fungerat på så vis.

  19. Fredrik skriver:

    IFK Värnamo åker ner i år eller så får dem kvala som tidigare. Pinsamt!

  20. Johan skriver:

    Försvaret blir avsevärt bättre när Englund är tillbaka. Sen tror jag att nyförvärven väl kommer att smälta in i laget, det är duktiga killar som vill framåt och de har den rätta inställningen, har jag förstått. Så ni dödgrävare och ”supportrar”. Inte kul att läsa vad ni skriver.

  21. Hm. skriver:

    Helt sjuk läsning. IFK är unga i Superettan och har mycket att lära. Det lilla jag sett och hört börjar det bli bättre och bättre i föreningen organisatoriskt. IFK är ju en till 75% ideell förening (om man räknar bort tränare m.m.), glöm inte detta. Jag tror att detta år kommer bli kanonbra, ryggraden i det som utgjorde bragden 2012 finns fortfarande kvar. De spelare som sålts vidare var inte ens med i den vevan.

    Sören och föreningen satsar ju på unga talanger, vad är dom annars? Nä, ”förstå-sig-på-are”, lägg ner negativiteten och fatta att detta är riktigt bra med dom förutsättningar som finns.

  22. Hm. skriver:

    Förresten. Tycker det är asbra att det går framåt för V Södra, det är där IFK ska plocka lovande spelare och de som inte får speltid i IFK går till V Södra och U21, det är så vi blir ett fotbollsmecka. Tillsammans och inte emot…..

Posta en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Relaterade nyheter

IFK P03 vann Adventscupen

15:41 | IFK Värnamo P03 vinnare vann i dag Adventscupen i Burseryd.

test

12:17 | test detta är bara ett test

Anna spelar EM-kval

13:21 | Anna Anvegård från Bredaryd är åter med i det svenska fotbollandslaget.

Bra av Jonna och Mira

07:00 | Det gick bra för ett par tjejer från Värnamobygdens RF vid tävlingar i Perstorp. Jonna Johansson vann i… Läs mer

Michaela vann GP-final

06:34 | Till finalen i Sweden Grand Prix i Göteborg deltog systrarna Michaela och Johanna Arvidsson från Skillingaryds Skyttegille och… Läs mer

Bra spel av VIK-herrarna

22:01 | Värnamo IK herrar har i dag spelat sin andra träningsmatch. Det blev 7–9 hemma mot Jönköpings City.

Fina resultat av golfjuniorer

20:44 | Det var fler än Pelle Edberg som spelade fin golf i dag som hans brorson och tjejer från… Läs mer

Plitvice förlorade på ”öa”

20:19 | Visingsö hemmabesegrade i kväll Plitvice från Vaggeryd med 6–3 (2–1) i en mycket bra match för att vara… Läs mer

Bara en poäng för B/R/H

19:24 | Hemma vann kombinationslaget Bor/Rydaholm/Horda mot Hultsjö Atom med 5–2. I dagens bortaretur fick B/R/H nöja sig med en poäng.

Klar seger för IFK:s U-damer

19:16 | IFK Värnamos U-damer jagar Alvesta GIF i division 3. I dag blev det tre nya poäng då Älmhults… Läs mer

4–1 för SIS-damerna

19:11 | Skillingaryds IS fortsätter att kämpa om andraplatsen i damfyrans Jönköpingsgrupp.

1–14 för WIK-damerna

19:05 | Waggeryds IK har det kärvt i damtrean och i kväll blev det ett bottennapp.

Rikard tog SM-brons

18:36 | Rikard Andersson från Bredaryd är Sveriges tredje starkaste man i sin viktklass upp till 105 kilo.

Carina fixade ett BSOK-guld

17:49 | Ett guld och ett silver blev medaljfacit för Bredaryds SOK när stafett-DM sprangs utanför Målilla.

Pelle blev tvåa på Europatouren

17:00 | Det blev till slut en andraplats för Pelle Edberg på Europatouren i Prag. Han var ett tag i ledningen under… Läs mer

Ny förlust för Bor

16:49 | Bors SK fortsätter att förlora i fotbollsfemman. Det blev 0–3 på Rastavallen mot Virestad.

Satte seniorerna på plats

11:32 | Juniorerna hos Värnamo Golfklubb har satt juniorerna ordentligt på plats i en motsvarighet till Ryder Cup och Solheim… Läs mer

Andreas gjorde hole in one

23:00 | Pelle Edberg spelade bra på Europatouren i dag men en Värnamogolfare visade också formbesked.

73-årig skyttetradition i Skillingaryd

21:15 | Skyttetävlingen Högtidsskjutningen har hållits sedan 1942 på Skillingaryds Jaktskyttebana,

Enkel seger för HV71

20:23 | HV 71 tog en klar seger i Champions League genom att hemmabesegra danska Sønderjyske med 7–1.

Vaggerydstös tvåa i Festivalloppet

19:36 | Tilly Olsson från Vaggeryd gjorde en riktigt bra insats då hon sprang Festivalloppet i Strömsnäsbruk i dag.

WSK och Vaggeryd i topp

18:36 | Det blev fyra lokala segrar i HIK-spelen i friidrott i Hovslätt i dag. Två av segrarna tog Emma… Läs mer

Fem lokala DM-guld i orientering

18:25 | DM i medeldistansorientering utanför Oskarshamn blev lokalt sett lyckat. Hela fem klassvinster tog bygdens fyra klubbar.

Forsman hjälte i Waggeryds IK

17:15 | Viktor Forsman hade bara gjort ett mål för sitt Waggeryds IK inför dagens botamöte mot IFK Stockaryd/Rörviks IF…. Läs mer

Lysande spel av Pelle Edberg

17:10 | Pelle Edberg är efter tre av fyra dagars spel på Europatouren i Prag tvåa.

Hook bröt förlusttrenden

17:05 | Efter tre raka förluster är Hook tillbaka i vinnarspåret i Jönköpingssexan. Det blev 4–0 (2–0) borta mot Barnarp.

Rydaholm tog poäng i Alvesta

16:53 | Toppmötet Alvesta – Rydaholm i elitfyran slutade 2–2.

1–0 blev 1–2 för Bredaryd Lanna

16:05 | Trots et tidigt ledningsmål lyckades inte Bredaryd Lanna hemmabesegra Habo utan matchen slutade 1–2 (1–1).

Västboås vann trots dåligt spel

15:22 | Eril Larsson var tungan på vågen när Västboås drygade ut serieledningen efter 1–0 (1–0) borta mot Jönköpings BK.

IFK-damerna vann klart

14:44 | IFK Värnamo dam bortabesegrade Egnahem med 5–1.