Per diskuterar IFK Värnamo

Vi har fått ett beskt debattinlägg om IFK Värnamos prekära situation i Superettan och där det handlar om att IFK måste byta tränare.

Nu börjar det röra sig angående tränarfrågan

Många röster höjer sig emot Glenn Ståhl och sättet han har hanterat vissa matcher.

5 poäng på 12 matcher är riktigt dåligt hur man än vrider och vänder på det.
Spelarna har tappat förtroende för Glenn. De tror inte på hans ord. De säger det själva. De vill inte ha kvar Glenn Ståhl.

Jag var ytterst tveksam till att man tog Glenn till IFK överhuvudtaget. Varför? Denna tränaren spelade den absolut sämsta och tråkigaste fotbollen med Husqvarna FF. De spelade motsatsen till hur IFK Värnamo vill marknadsföra sig. Ändå väljer man att anställa honom. Under sina 4 säsonger i Husqvarna fick Glenn dessa placeringar

2007: 9a
2008:11a
2009:6a
2010:11a

Han lämnade Husqvarna FF i botten och antog erbjudandet som tränare för nykomlingarna i Superettan IFK Värnamo.
Tyvärr så håller han på att göra samma sak här nu. Han kommer lämna IFK Värnamo i botten med svåra skador. Jag är osäker på om det är något som kan läka dessa skador. Men vi måste iallafall försöka.

VI KAN INTE LÅTA GLENN STÅHL PÅVERKA FOTBOLLEN MER I VÄRNAMO.

Det som jag tycker är så mycket sjukare än det faktum att han förstör A-laget. Det är att han har ansvar för träningarna på John Bauer också. Denna tränare som i 4 år innan han kom till Värnamo spelade en sån fotboll som ingen vill se, den tränaren ska nu försöka fostra våra framtidslöften.

Glenn, du har förstört vårt A-Lag. Snälla förstår inte vår framtid.

Vi är på väg ner till division 1 igen och jag tror inte vi kommer tillbaka till Superettan mer om vi åker ner. Denna bygd har mått så otroligt bra av IFK Värnamo i Superettan. Den uppmärksamhet stan har fått. Snart är vi tillbaka i division 1. Snart är vi tillbaka på Finnvedsvallen med 300–400 personer på läktarna. Det är slut på att möta lag som Hammarby, J-Södra, Halmstad, Falkenberg och Brommapojkarna. Vi får istället se fram emot Oddevold, Norrby, Qviding och Sleipner.

Agera nu. För spelarnas skull. För samhällets skull. För ungdomarna och framtidens skull.

Per Andersson
IFK-supporter från Värnamo

10 kommentarer
  1. ifk-fantast skriver:

    Svårt att förstå detta inlägg, varför alltid tränarens fel. Som trogen
    besökare på F-vallen har jag svårt att veta vem du är. Det är möjligt
    att Glenn får gå om det fortsätter att bli förluster men det är spelarna
    som alltid har huvudansvaret och förstår att han reagerade när han tydligen skällde ut insatsen efter förlusten mot HBK.

  2. Fredde skriver:

    Chefen har ansvaret för laget. Glenn suger acceptera det och sluta skyll ifrån. Hu kan man ens värva honom är otroligt.

  3. Johan327 skriver:

    Hmmmm….visst har Per rätt i lite men att plötsligt säga att Glenn förstör laget, håller inte alls med. Han har varit mycket populär men när det gått emot med att man tappat Loret och Vktor som är toppspelare i allsvenskan så är det inte lätt. De nyfövärd ifk fått är inga ledargestalter och det är nån sådan ifk nu behöver, inte ny tränare. Nån som kan föra laget framåt till målchanser och att han är en avslutare eller att det också värvas en avslutare. Jag tror att ifk behöver lite lugn o ro plus ett par nyförvärv. Med Glenn? Ja det är nog enda gångbara alternativet

  4. Peter skriver:

    Det är inte mot lag som HBK vi ska vinna utan se till att ta full pott mot de andra i botten så blir det iaf kvalplats. Nog inte fel att se sig om efter alternativ till Glenn men det här angreppet har jag svårt att förstå, även om jag blev mkt förvånad när man valde honom som tränare.

  5. Fredde skriver:

    Avslutare? Har vi problem med att sätta bollarna? Eller har vi problem med att komma till avslut? Behar får inte många passningar direkt. Många gånger är han helt ensam. Vi har testat Rafael, Bujar, Ricky, Danneman och Behar. Av dessa har Behar varit bäst. Men ingen av de har fått tillräckligt med bollar. Det spelas mycket kring mittfältarna och där saknar vi avslutare.

    Men jag förstår inte i en match som mot J-södra så tog Glenn in 2 backar och 1 mittfältare när vi ligger under med 0-1. Det är ju då vi måste satsa framåt. In med Arber i det läget. In med Gaete.

  6. Claes skriver:

    hur kan man inte skylla på tränaren då? nej, vi byter ut hela laget istället för det är ju mycket enklare och billigare.
    Glenn har gång på gång visat en bristande kunskap.

    Vem är det som säger att Glenn är populär? Jag har bra kontakt med de majoriteten av laget. och alla, alla anser att han inte är rätt person och ogillar hans beteende.

  7. Antligen skriver:

    Äntligen…

  8. Predjukant skriver:

    Han måste avgå. Så enkelt är det. Ni som säger att han är populär har ingen aning vad ni pratar om.

    Hade detta hänt i en större klubb, så dåliga resultat, så hade tränaren fått gå för flera veckor sen, men i Värnamo skyller man på spelarna istället. Herregud.

  9. Luke skriver:

    Givetvis måste IFK-ledningen agera och göra något åt det minst sagt mediokra tabelläget. Att byta ut tränaren, få in en ny röst och på så sätt möjligtvis få en positiv effekt är det enda man kan göra. Börja byta ut spelare finns varken möjlighet eller pengar till. Sen får man nog tyvärr inse att truppen inte är bättre än ett bottenlag i superettan i år. Bara hoppas att grabbarna överpresterar så att bygden får behålla ett fotbollslag i toppen av seriesystemen. 

  10. f.d fotbollsspelare skriver:

    Skitbra skrivet. Det beskriver verkligen verkligheten. Man kunde lika väl haft en div.5 tränare istället för Glenn Ståhl. Mer förluster än han åstadkommit kunde det knappast blivit (10 förluster, 3 oavgjorda och 1 vinst på tur på övertid).

    Tyvärr så är tränaren inte det stora problemet utan själva styrelsen.  Dem borde inte låtit ordföranden styra och ställa hur som helst. Som ordspråket lyder ”man är sig själv närmast”, så länge deras barn gynnas så sitter Kaj Larsson och Glenn Ståhl säkert. Vi pratar om superettan och då duger det inte att ha inavel politik. 

    Alla andra föreningar lyfter upp egna spelare men IFK Värnamo skiter i sina unga talanger. Flera har gått över till andra föreningar. Någon har slutat och andra har sparkats ner till U21. Dem har värvat spelare utifrån som dem anser inte har hållit måttet och låter gamla spelare som endast duger i div.3  och lägre att stanna kvar i a-laget. Vad är det för ”connections” mellan dessa spelare och styrelsen? kan man undra. 
    Bli nu inte förvånade över förlusterna med tanke på hur allt hänger samman. 

    Oavsett hur det går i framtiden måste det till förändring. Ut med Ståhl och in med en ny styrelsen.

Posta en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Relaterade nyheter

IFK P03 vann Adventscupen

15:41 | IFK Värnamo P03 vinnare vann i dag Adventscupen i Burseryd.

test

12:17 | test detta är bara ett test

Anna spelar EM-kval

13:21 | Anna Anvegård från Bredaryd är åter med i det svenska fotbollandslaget.

Bra av Jonna och Mira

07:00 | Det gick bra för ett par tjejer från Värnamobygdens RF vid tävlingar i Perstorp. Jonna Johansson vann i… Läs mer

Michaela vann GP-final

06:34 | Till finalen i Sweden Grand Prix i Göteborg deltog systrarna Michaela och Johanna Arvidsson från Skillingaryds Skyttegille och… Läs mer

Bra spel av VIK-herrarna

22:01 | Värnamo IK herrar har i dag spelat sin andra träningsmatch. Det blev 7–9 hemma mot Jönköpings City.

Fina resultat av golfjuniorer

20:44 | Det var fler än Pelle Edberg som spelade fin golf i dag som hans brorson och tjejer från… Läs mer

Plitvice förlorade på ”öa”

20:19 | Visingsö hemmabesegrade i kväll Plitvice från Vaggeryd med 6–3 (2–1) i en mycket bra match för att vara… Läs mer

Bara en poäng för B/R/H

19:24 | Hemma vann kombinationslaget Bor/Rydaholm/Horda mot Hultsjö Atom med 5–2. I dagens bortaretur fick B/R/H nöja sig med en poäng.

Klar seger för IFK:s U-damer

19:16 | IFK Värnamos U-damer jagar Alvesta GIF i division 3. I dag blev det tre nya poäng då Älmhults… Läs mer

4–1 för SIS-damerna

19:11 | Skillingaryds IS fortsätter att kämpa om andraplatsen i damfyrans Jönköpingsgrupp.

1–14 för WIK-damerna

19:05 | Waggeryds IK har det kärvt i damtrean och i kväll blev det ett bottennapp.

Rikard tog SM-brons

18:36 | Rikard Andersson från Bredaryd är Sveriges tredje starkaste man i sin viktklass upp till 105 kilo.

Carina fixade ett BSOK-guld

17:49 | Ett guld och ett silver blev medaljfacit för Bredaryds SOK när stafett-DM sprangs utanför Målilla.

Pelle blev tvåa på Europatouren

17:00 | Det blev till slut en andraplats för Pelle Edberg på Europatouren i Prag. Han var ett tag i ledningen under… Läs mer

Ny förlust för Bor

16:49 | Bors SK fortsätter att förlora i fotbollsfemman. Det blev 0–3 på Rastavallen mot Virestad.

Satte seniorerna på plats

11:32 | Juniorerna hos Värnamo Golfklubb har satt juniorerna ordentligt på plats i en motsvarighet till Ryder Cup och Solheim… Läs mer

Andreas gjorde hole in one

23:00 | Pelle Edberg spelade bra på Europatouren i dag men en Värnamogolfare visade också formbesked.

73-årig skyttetradition i Skillingaryd

21:15 | Skyttetävlingen Högtidsskjutningen har hållits sedan 1942 på Skillingaryds Jaktskyttebana,

Enkel seger för HV71

20:23 | HV 71 tog en klar seger i Champions League genom att hemmabesegra danska Sønderjyske med 7–1.

Vaggerydstös tvåa i Festivalloppet

19:36 | Tilly Olsson från Vaggeryd gjorde en riktigt bra insats då hon sprang Festivalloppet i Strömsnäsbruk i dag.

WSK och Vaggeryd i topp

18:36 | Det blev fyra lokala segrar i HIK-spelen i friidrott i Hovslätt i dag. Två av segrarna tog Emma… Läs mer

Fem lokala DM-guld i orientering

18:25 | DM i medeldistansorientering utanför Oskarshamn blev lokalt sett lyckat. Hela fem klassvinster tog bygdens fyra klubbar.

Forsman hjälte i Waggeryds IK

17:15 | Viktor Forsman hade bara gjort ett mål för sitt Waggeryds IK inför dagens botamöte mot IFK Stockaryd/Rörviks IF…. Läs mer

Lysande spel av Pelle Edberg

17:10 | Pelle Edberg är efter tre av fyra dagars spel på Europatouren i Prag tvåa.

Hook bröt förlusttrenden

17:05 | Efter tre raka förluster är Hook tillbaka i vinnarspåret i Jönköpingssexan. Det blev 4–0 (2–0) borta mot Barnarp.

Rydaholm tog poäng i Alvesta

16:53 | Toppmötet Alvesta – Rydaholm i elitfyran slutade 2–2.

1–0 blev 1–2 för Bredaryd Lanna

16:05 | Trots et tidigt ledningsmål lyckades inte Bredaryd Lanna hemmabesegra Habo utan matchen slutade 1–2 (1–1).

Västboås vann trots dåligt spel

15:22 | Eril Larsson var tungan på vågen när Västboås drygade ut serieledningen efter 1–0 (1–0) borta mot Jönköpings BK.

IFK-damerna vann klart

14:44 | IFK Värnamo dam bortabesegrade Egnahem med 5–1.