SIS i kvalmatcher

På torsdag har Skillingaryds IS kvalmatch hemma.

Det är den första av sex matcher i serien och man gästas av Trollhättan. Tränaren Sven-Erik Andersson ger sin syn på läget.

Efter att ha vunnit fortsättningsserien är det alltså dags för oss att ta oss an nästa utmaning och detta blir nu i kvalserien till Div.2
Vi har genomfört en riktigt bra fortsättningsserie där vi stundtals har gjort riktigt bra prestationer. I vissa matcher har vi varit ganska överlägsna, men det är nu historia och när vi nu går in i denna kvalserie så är det med grymt öppna ögon. Vi är väldigt medvetna om att det kommer att ställa betydligt högre krav på oss att vi verkligen presterar på topp och en riktigt bra hockey hela tiden om vi skall vara med och matcha dessa lagen.

Vi blev nog alla ganska förvånade när vi fick serieindelningen och att vi inte var placerade med Gislaved med tanke på att dom var sexa i sin division 2-serie. Det blev i stället Mölndal som hade samma placeringen i sin division 2-serie. Lite synd kan man ju tycka att det är och att dessa två derbymatcher inte blir av med tanke på att det kunde absolut ha dragit lite extra folk. Samtidigt kan det vara ganska bra att de inte blir av med tanke på att det är ganska stor risk att det blir oerhört mycket fokus just runt dessa matcher och att de andra matcherna kommer lite i skymundan. Det ska tilläggas att vi absolut inte hade haft något att förlora på dessa matcher samtidigt som GSK hade haft det precis tvärtom. Så i deras fall så skall de nog vara ganska nöjda med att slippa åka till Movalla denna vintern.

Nu blir det i stället tre andra lag för oss och det blir härliga utmaningar för oss att försöka mäta oss med dessa lagen där man redan nu kan säga att den stora favoriten i denna serien är den gamla fina föreningen IF Mölndal som har både spelat i Allsvenskan och division 1, men de senaste åren har laget hållit till i tvåan.

Mölndal har poängmässigt gjort en riktigt bra säsong och hade under normala förhållande redan spelat klart om det nu inte vore för att det är hela fyra division 2-lag lag från varje serie (totalt 12 lag) som kommer att få kvalspela i någon av dessa sex grupper där endast seriesegraren kommer att gå till tvåan nästa säsong. Detta på grund av att man ska banta division 1-serierna och detta påverkar i sin tur då även tvåan. Det gör även att trean kommer att bli bättre nästa säsong då minst sex nuvarande lag från tvåan kommer att hamna i trean nästa säsong.

Göteborgs IK har däremot till skillnad från Mölndal haft en ganska tung säsong just när det gäller poängskörden. Men som sagt, även dom kommer från en Div.2 serie och har vad jag förstått matchat dom andra lagen ganska bra i serien utan att ha fått till den riktiga poängskörden så det är ytterligare ett lag som är van vid att spela matcher i ett högt tempo.

Trollhättan kommer till vår serie efter att ha blivit trea i Alltrean efter bland andra HA74 och har vad jag just nu vet gjort en riktigt bra match i Sävsjö där de spelmässigt höll jämna steg med HA i stort sett hela matchen.
Så vad man kan konstatera när man bara tittar på vad våra kommande motståndare har presterat under vintern så är det att det kommer att dyka upp tre riktigt bra lag på Movalla de kommande veckorna. Det ska bli riktigt härligt att få gå ut och tävla med dessa lag samtidigt som vi hoppas att det kommer att dyka upp lite extra folk på matcherna och stötta laget nu när det nalkas ett positivt kval till en högre serie och vi gästas av riktigt bra hockeylag!

Sven-Erik ”Svalle” Andersson, tränare Skillingaryds IS

Posta en kommentar

Loading Facebook Comments ...
Relaterade nyheter

IFK P03 vann Adventscupen

15:41 | IFK Värnamo P03 vinnare vann i dag Adventscupen i Burseryd.

test

12:17 | test detta är bara ett test

Anna spelar EM-kval

13:21 | Anna Anvegård från Bredaryd är åter med i det svenska fotbollandslaget.

Bra av Jonna och Mira

07:00 | Det gick bra för ett par tjejer från Värnamobygdens RF vid tävlingar i Perstorp. Jonna Johansson vann i… Läs mer

Michaela vann GP-final

06:34 | Till finalen i Sweden Grand Prix i Göteborg deltog systrarna Michaela och Johanna Arvidsson från Skillingaryds Skyttegille och… Läs mer

Bra spel av VIK-herrarna

22:01 | Värnamo IK herrar har i dag spelat sin andra träningsmatch. Det blev 7–9 hemma mot Jönköpings City.

Fina resultat av golfjuniorer

20:44 | Det var fler än Pelle Edberg som spelade fin golf i dag som hans brorson och tjejer från… Läs mer

Plitvice förlorade på ”öa”

20:19 | Visingsö hemmabesegrade i kväll Plitvice från Vaggeryd med 6–3 (2–1) i en mycket bra match för att vara… Läs mer

Bara en poäng för B/R/H

19:24 | Hemma vann kombinationslaget Bor/Rydaholm/Horda mot Hultsjö Atom med 5–2. I dagens bortaretur fick B/R/H nöja sig med en poäng.

Klar seger för IFK:s U-damer

19:16 | IFK Värnamos U-damer jagar Alvesta GIF i division 3. I dag blev det tre nya poäng då Älmhults… Läs mer

4–1 för SIS-damerna

19:11 | Skillingaryds IS fortsätter att kämpa om andraplatsen i damfyrans Jönköpingsgrupp.

1–14 för WIK-damerna

19:05 | Waggeryds IK har det kärvt i damtrean och i kväll blev det ett bottennapp.

Rikard tog SM-brons

18:36 | Rikard Andersson från Bredaryd är Sveriges tredje starkaste man i sin viktklass upp till 105 kilo.

Carina fixade ett BSOK-guld

17:49 | Ett guld och ett silver blev medaljfacit för Bredaryds SOK när stafett-DM sprangs utanför Målilla.

Pelle blev tvåa på Europatouren

17:00 | Det blev till slut en andraplats för Pelle Edberg på Europatouren i Prag. Han var ett tag i ledningen under… Läs mer

Ny förlust för Bor

16:49 | Bors SK fortsätter att förlora i fotbollsfemman. Det blev 0–3 på Rastavallen mot Virestad.

Satte seniorerna på plats

11:32 | Juniorerna hos Värnamo Golfklubb har satt juniorerna ordentligt på plats i en motsvarighet till Ryder Cup och Solheim… Läs mer

Andreas gjorde hole in one

23:00 | Pelle Edberg spelade bra på Europatouren i dag men en Värnamogolfare visade också formbesked.

73-årig skyttetradition i Skillingaryd

21:15 | Skyttetävlingen Högtidsskjutningen har hållits sedan 1942 på Skillingaryds Jaktskyttebana,

Enkel seger för HV71

20:23 | HV 71 tog en klar seger i Champions League genom att hemmabesegra danska Sønderjyske med 7–1.

Vaggerydstös tvåa i Festivalloppet

19:36 | Tilly Olsson från Vaggeryd gjorde en riktigt bra insats då hon sprang Festivalloppet i Strömsnäsbruk i dag.

WSK och Vaggeryd i topp

18:36 | Det blev fyra lokala segrar i HIK-spelen i friidrott i Hovslätt i dag. Två av segrarna tog Emma… Läs mer

Fem lokala DM-guld i orientering

18:25 | DM i medeldistansorientering utanför Oskarshamn blev lokalt sett lyckat. Hela fem klassvinster tog bygdens fyra klubbar.

Forsman hjälte i Waggeryds IK

17:15 | Viktor Forsman hade bara gjort ett mål för sitt Waggeryds IK inför dagens botamöte mot IFK Stockaryd/Rörviks IF…. Läs mer

Lysande spel av Pelle Edberg

17:10 | Pelle Edberg är efter tre av fyra dagars spel på Europatouren i Prag tvåa.

Hook bröt förlusttrenden

17:05 | Efter tre raka förluster är Hook tillbaka i vinnarspåret i Jönköpingssexan. Det blev 4–0 (2–0) borta mot Barnarp.

Rydaholm tog poäng i Alvesta

16:53 | Toppmötet Alvesta – Rydaholm i elitfyran slutade 2–2.

1–0 blev 1–2 för Bredaryd Lanna

16:05 | Trots et tidigt ledningsmål lyckades inte Bredaryd Lanna hemmabesegra Habo utan matchen slutade 1–2 (1–1).

Västboås vann trots dåligt spel

15:22 | Eril Larsson var tungan på vågen när Västboås drygade ut serieledningen efter 1–0 (1–0) borta mot Jönköpings BK.

IFK-damerna vann klart

14:44 | IFK Värnamo dam bortabesegrade Egnahem med 5–1.